ZDRAVA NAMIRNICA KOJU NIKO NE JEDE, A LEČI SVE, OD SRCA DO SLABE KOSE

Share Button

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na svetu. U pitanju je povrće koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale kao što je gvoždje.

Ako je verovati istraživanjima, ova biljka sadrži više gvoždja nego španać i više vitamina C od nekih agruma. Osim tih hranjivih tvari, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti.

Naime, prema nedavnoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a takođe i pročišćava krv, potiče apetit i čisti telo od toksina. Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razređeno s vodom u omeru 1: 5.

Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava.

Sok od potočarke se može primeniti lokalno u lzlečenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno rešiti problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.

Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomešajte s alkoholom, a zatim nanesite smesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

Takođe, sok od potočarke može zaustaviti rast tumora i metastaze, a neki stručnjaci tvrde da ima moć sprečiti brojne kardiovaskularne probleme i zaustaviti širenje raka dojke.

Imamluddasampapir.com/megagiga

Share Button
(Visited 38 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

two + nine =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.