Grešite ako bacate semenke lubenice, koristi se kao lek

Grešite ako bacate semenke lubenice, koristi se kao lek
Share Button

Ljudi nemaju naviku da koriste semenke lubenice i pogrešno ih smatraju otpadom, a one mogu biti izuzetno blagotvorne za naše telo ukoliko se pravilno iskoriste.

Da bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke je potrebno kuvati, samleti ili ispeći kako bismo došli do dragocenog sadržaja.

Semenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju obolelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

Čaj od semenki lubenice
Čaj od semenka lubenice jedan je od najboljih prirodnih lekova za prečišćavanje bubrega i mokraćne bešike.

Priprema se tako što se koriste 4 kašike isključivo svežih semenki lubenice koje se izdrobe ili iseckaju u blenderu i kuvaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko nedelja u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze. Semenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u telu.

Semenke od lubenice sadrže dragocenu supstancu citrulin koja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova, pa povoljno deluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pectoris i a čak pomažu i kod erektilne disfunkcije kod muškaraca, prenose mediji.

Krstarica.com

Share Button
(Visited 409 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen + 5 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.