ZAŠTO SE ŽENE BUDE NERVOZNE ?

ZAŠTO SE ŽENE BUDE NERVOZNE ?
Share Button

Žene imaju duplo veću potrebu za snom nego muškarci. Mnogi naučnici, uključujući i nedavne studije ̛̛Duke Univerity̛̛-ja testirali su potrebu za snom kod žena koje se skoro svakog jutra bude nervozne.A da li znate zašto?

Zato što nedostatak sna kod žena rezultuje mentalnim oštećenjima i fizičkim posledicama težim nego kod muškaraca.

Ova istraživanja donela su nekolliko novih gledišta čak i iz zdravstvene perspektive za rešavanje ovog problema! Ekspert Michael Breus je procenio prirodne potrebe žena za spavanje, ispitivajući njihove sposobnosti za lečenje umora. Michael je takođe analizirao i kontradiktornost između dva pola. „Žene su obično ujutru depresivne, besne i neprijateljski nastrojene“, kaže Breus. Prema istraživanjima, glavna razlika je mentalna stabilnost.

Žene u poređenju sa suprotnim polom koriste više svoj um, što dovodi do povećanja upotrebe mentalne energije.
Ako bi muškarci koristili svoj um i mentalnu energiju više, i oni bi na isti način želeli više vremena za spavanje. Na primer, ako se osoba bavi teškim zanimanjem ili ima komplikovan posao koji ga primorava da preduzme ozbiljne i odgovorne odluke, svakako bi mu bilo potrebno više sati sna od uobičajenog vremena drugih lica.
Različita istraživanja su zakljucila da neadekvatan san povećava rizik od koronarne bolesti srca, moždanog udara i psihijatrijske probleme.

Kako bi se Vaše telo odmorilo, planirajte Vaš raspored tako što će vreme za kvalitetan san uzeti od 7-9 časova svakog dana. Ovo će biti značajna podrška Vašim mentalnim funkcijama.

http://www.redinfoportal.com

Foto: Pixabay

Share Button
(Visited 1.141 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 3 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.