Vraćanje u detinjstvo: Bez OVIH stvari nismo kretali na ekskurzije, a današnji klinci NE ZNAJU ZA NJIH

Vraćanje u detinjstvo: Bez OVIH stvari nismo kretali na ekskurzije, a današnji klinci NE ZNAJU ZA NJIH
Share Button

Generacije koje ne pamte Fejsbuk pa čak ni kompjutere u svom detinjstvu, sećaju se stvari koje su bile sastavni deo „tinejdžerskog života u trendu“  i bez kojih se niko nije usudio da krene na ekskurziju.

Tetris 

Tetris je svakako jedna od najprodavanijih igara svih vremena, ali i lepa uspomena iz detinjastva. Često se moglo čuti kako roditelji grde svoju decu jer ne ispuštaju  tetris iz ruku. Ova sprava mnoge ipak vezuje za neka lepša i pametnija vremena, a neke ipak na dečje svađe jer su se svi otimali oko njega.

Tetris

Tetris

Kućni ljubimac 

Mnogi nisu mogli da se probude ujutru za školu, ali zbog kućnog ljubimca koji je pištao na malom ekranu u okvirenom šarenom plastikom, svi su se budili u sred noći kako bi ga nahranili ili počistili nered za njim. Pre dve godine, na tržištu se pojavila replika prvog modela koji je izašao 1996. godine.

Kućni ljubimac

Kućni ljubimac
Foto: Profimedia

Diskmen 

Oni koji su hteli da budu „najviše kul“ u autobusu, nosili su sa sobom jednu ne baš praktičnu spravu, zbog svog izgleda i veličine. Ta sprava, koja je omogućavala slušanje muzike sa CD-a zvala se Diskmen.  Naravno, čest je bio prizor kada vlasnik diskmena deli slušalice sa svojom simpatijom.

Diskmen

Diskmen
Foto: Profimedia

Skočko 

Zašto je ova igračka ili „sredstvo za smirenje“ dobilo naziv Skočko, verovatno niko ne zna, ali je sigurno da je jedna od omiljenih igračaka svih devojčica,a i dečaka devedesetih godina. Skočka smo najradije prebacivali iz ruke u ruku tokom razgovora sa nekim, iako je on mogao da skače poput federa i da u tom trenutku menja boje.

Skočko

Skočko
Foto: Profimedia

Pletene narukvice

Neki mladi ekonomisti su smisao za biznis razvijali još u osnovnoj školi. Pa su tako neki koji bi hteli da zarade za po još koji sladoled na ekskurziji, put u busu iskoristili kako bi ispleli narukvice i zatim ih prodali. Narukvice su se plele najčešće od vunice, a nešto kasnije se pojavila i tehnika pletenja sa gumicama.

Narukvice

Foto: Profimedia

Današnja omladina uglavnom nije imala dodira sa svim navedenim stvarima i preokupirani su socijalnim mrežama, mobilnim telefonima, spinerima, tabletima i sl.

Svakako, oni koji detinjstvo pamte baš po ovim stvarima, ali i druženju na ulici, u praku, uživo, srećni su što su imali prilike da žive baš u to vreme jer ne odustaju od tvrdnje da su to bila neka lepša vremena.

Foto: Profimedia/ilustracija
Share Button
(Visited 3.669 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × one =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.