(VIDEO) OVAKO BI DANAS IZGLEDALA JUGOSLAVIJA: Obnovljena i ujedinjena bila bi među TOP državama Evrope!

(VIDEO) OVAKO BI DANAS IZGLEDALA JUGOSLAVIJA: Obnovljena i ujedinjena bila bi među TOP državama Evrope!
Share Button

Zanimljivu analizu na Jutjubu je napravio Džozef Pisneti, koji se zapitao „šta bi bilo kad bi bilo“ i kako bi danas izgledala obnovljena i ujedinjena Jugoslavija?

On je objavio analizu u videu na svom kanalu „Real Life Lore“, gde inače objavljuje edukativne i zanimljive videe.

Autor je posebno naglasio  činjenicu da skoro 2,4 odsto teritorije Bosne leži na minama.

Kada bi se ponovo rodila Jugoslavija bi imala nešto više od 20 miliona stanovnika, čime bi automatski ušla u Top 10 najvećih država Evrope kada je u pitanju stanovništvo i bila bi na osmom mestu.

Podseća da bi nova Jugoslavija imala manje stanovnika nego 1991. godine kada je zabeleženo nešto više od 23 miliona stanovnika.

Generacije rođene 1950-tih, 60-tih, 70-tih, 80-tih: Ovo morate obavezno pročitati!

Religijski, Jugoslaviju bi činilo 43 odsto pravoslavnih, 27 odsto katolika, 22 odsto muslimana i osam odsto ateista, agnostika i ostalih manjih verskih grupa, a bila bi veličine Velike Britanije.

Bruto nacionalni proizvod iznosio bi 191.045.000.000 dolara, što bi Jugoslaviju pozicioniralo na 53. zemlju na svetu kada je u pitanju ekonomija.

Kada je u pitanju etnički odstotak koji bi Jugoslaviju činio on bi izgledao ovako: u zemlji bi živelo 35 odsto Srba, 20 odsto Hrvata, 11 odsto Albanaca, 9 odsto Bošnjaka, osam odsto Slovenaca, šest odsto Makedonaca, jedan odsto Crnogoraca i 10 odsto ostalih.

Vojsku bi činilo oko 230 hiljada pripadnika, a pet najvećih gradova bi bili Beograd, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana i Skoplje.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

Share Button
(Visited 13.699 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *