(VIDEO) OVAJ SLADOLED SE SLUŽI SAMO PUNOLETNIMA: Najopasniji je na svetu, a naručuje se uz pismenu saglasnost!

(VIDEO) OVAJ SLADOLED SE SLUŽI SAMO PUNOLETNIMA: Najopasniji je na svetu, a naručuje se uz pismenu saglasnost!
Share Button

Škotski kafić i njihov popularni sladoledni salon odlučili su da svojim mušterijama ponude ono što smatraju najopasnijim sladoledom na svetu.

Kako bi uopšte došli u poziciju da okusite navedeni sladoled, morate imati 18 godina. Čak i ako prođete test za odrasle, moraćete potpisati dokument o odricanju odgovornosti ako nešto pođe po zlu nakon što probate sladoled. Potpisom dokumenta pristajete na rizik od telesnih povreda, bolesti, ali i mogućeg gubitka života.

Vlasnik recepture sladoleda „Vražji dah“ tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasko umaka. Pripremljeni biber koji se koristi u sladoledu dolazi u neverovatnih 1.569.300 jedinica vrućine po Skovilovoj skali jačine paprike. Priprema i sve vezano za taj sladoled toliko je vruće da osoblje mora nositi rukavice pri rukovanju sladoledom. Iako nije poznato šta se sve nalazi u receptu navedenog sladoleda, vlasnici sladolednog salona kažu da originalna receptura potieče iz davne 1936. godine.

Hrana je začinjena aktivnom komponentom koja se zove kapsaicin, koja deluje kao alat namenjen smanjivanju bola. Kada se konzumira, kapsaicin se veže na receptore bola u nervima koji se zovu TRPV1 na isti način na koji vrućina šalje upozoravajuće signale vašem mozgu kroz bol i goruću senzaciju u ustima. Telo reaguje na tu pretnju znojenjem, izazivanju pojavljivanja krvi na licu, suzama u očima i curenjem nosa.

Pikantna hrana podiže nivo testosteronaAko ste jedan od onih koji ne razume zašto bi neko mogao podneti tako začinjeno jelo, niste sami. Nedavno objavljena studija sugerše da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati viši nivo testosterona, dok druga studija sugeriše da muškarci konzumiraju takvu hranu kako bi privukli pažnju, ali i uzbuđenja. Bez obzira na da li tražite uzbuđenje ili želite da nekog impresionirate, jedenjem ovog sladoleda zasigurno ćete doći do željenog rezultata. Osim toga, pikantni sladoled vrlo je jeftin. Vlasnici sladolednog salona rekli su da isti neće više od „normalnih“ sladoleda.

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Printscreen

Share Button
(Visited 690 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *