VEROVALI ILI NE: 14 ludačkih pravila kraljevske familije koje mora da poštuje čak i kraljica

VEROVALI ILI NE: 14 ludačkih pravila kraljevske familije koje mora da poštuje čak i kraljica
Share Button

Niko nije iznad zakona. Kao takva, postoje pravila koja moraju da poštuju čak i članovi kraljevske porodice. Pogledajte koja su to pravila koja čak ni kraljica ne može da zaobiđe.

1. Moraju da imaju najmanje 6 vrana na londonskoj kuli

Moraju da imaju najmanje 6 vrana na londonskoj kuli

Foto: londonist.com

„Ako vrane napuste Kulu, kraljevstvo će pasti…“ – ovo je legenda koja nalaže da se na Kuli uvek nalazi bar 6 vrana, kako kraljevstvo ne bi palo. Do današnjih dana, one se neguju sa velikom pažnjom i u broju većem od 6.

2. Ne smeju da jedu nakon što kraljica završi sa jelom

Ne smeju da jedu nakon što kraljica završi sa jelom

Foto: wikimedia.org

Svako ko je obedovao sa kraljicom, uključujući i članove porodice, moraju da prate jednostavno pravilo: uvek moraju da prate kraljicu šta radi. Dakle, ako ona prestane da jede, svi ostali za stolom takođe treba da prestanu da jedu.

3. Ne smeju da ih diraju oni koji nisu deo kraljevske porodice

Ne smeju da ih diraju oni koji nisu deo kraljevske porodice

Foto: tjournal.ru

Ovo pravilo se često krši. Obični ljudi ne prilaze njima u svakom slučaju, ali ako ih sretnu poznate ličnosti, onda zajedno poziraju za kamere i često dođe do fizičkog kontakta.

4. Ne mogu da glasaju

Ne mogu da glasaju

Foto: fountainpennetwork.com

Razlog što kraljevska porodica ne može da ima pravo glasa je jer bi njihov glas lako mogao da utiče na javno mnjenje na nepravedan način. Umesto toga, oni su ispred skandala i skoncentrišu se na saradnju sa vladajućom partijom i vode politička pitanja na miran način.

5. Ne smeju da jedu ostrigu

Ne smeju da jedu ostrigu

Foto: express.co.uk

Ovo je više mera predostrožnosti nego pravilo. Neke kraljevske porodice, uključujući i kraljicu, biraju da ne jedu školjke i neke morske plodove kako bi izbegli alergijsku reakciju ili trovanje hranom. Drugi, poput Princa Čarlsa, će ovo rado iskoristiti.

7. Njihova odeća ne sme da šalje dvosmislene poruke

Njihova odeća ne sme da šalje dvosmislene poruke

Foto: flickr.com

Od njih se očekuje da prate modu sa svojim elegantnim i prefinjenim stilom. Stoga, njihova odeća ne sme da šalje dvosmislene poruke. Njihova odeća je skromna, ali moderna.

8. Ne smeju da nose krzno

Ne smeju da nose krzno

Foto: dailystar.co.uk

Ovo pravilo je proglasio Edvard III još u 12. veku da niko, uključujući kraljevsku porodicu, ne sme da nosi krzno. Čini se da je to pravilo zaboravljeno kada su neki članovi kraljevske porodice bili uhvaćeni kako ga nose.

9. Ne mogu da imaju političku kancelariju

Ne mogu da imaju političku kancelariju

Foto: brightside.me

Ovo postoji kako bi se osiguralo da niko od kraljevske porodice nema moć da stekne ličnu korist i utiče na javno mnjenje.

10. Ne mogu da igraju Monopol

Ne mogu da igraju Monopol

Foto: today.com

Ovo je nagovestio Princ Endru, vojvoda od Jorka, dok je imao javni nastup pre par godina kada mu je predstavljena igra. On je priznao da nije bilo dozvoljeno da je igraju kod kuće jer može da bude opaka s vremena na vreme.

11. Moraju se držati redosleda prioriteta za raspored sedenja

Moraju se držati redosleda prioriteta za raspored sedenja

Foto: wordpress.com

Postoje stroga pravila u vezi redosleda prioriteta u povorkama. Ako je venčanje, kraljevska porodica mora da prati redosled pravilo ulaska po rangu zajedno sa kraljicom (ili vladajućim monarhom) u prvom planu.

12. Ne mogu da budu rimokatolici

Ne mogu da budu rimokatolici

Foto: guardianlv.com

Iako je ovaj zakon promenjen 2011. godine koji je oslobodio kraljevsku porodicu od zabrane venčanja za osobu rimokatoličke vere, oni sami ipak moraju da ostanu odani Crkvi Engleske.

13. Treba da prihvate poklone ljubazno

Treba da prihvate poklone ljubazno

Foto: afamily.vn

Kakvi god da su pokloni, svi članovi kraljevske porodice treba da prihvate poklone ljubazno. Pošto svi pokloni pripadaju Kruni, kraljica odlučuje ko će koji poklon da zadrži.

14. Ne mogu da putuju zajedno

Ne mogu da putuju zajedno

Foto: newsody.com

Opšte pravilo nalaže da direktni naslednici ne smeju da putuju zajedno, jer putovanja uključuju mnoge rizike. Sada kada je mnogo bezbednije i udobnije, postalo je uobičajno da kraljevske porodice svuda putuju zajedno.

Izvor:www.fokuzz.com

 

 

Share Button
(Visited 576 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 3 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.