Vegetarijanci su bolji ljubavnici od „mesoždera“?

Vegetarijanci su bolji ljubavnici od „mesoždera“?
Share Button

Američki urolog pokušao je da kroz eksperiment sa trojicom sportista utvrdi kako ishrana utiče na seksualno uzbuđenje muškaraca, ali stručnjaci upozoravaju da ne treba donositi prerane zaključke.

Da li su muškarci koji ne jedu meso bolji ljubavnici od onih koji preferiraju drugačiji način ishrane? Na ovo pitanje pokušao je da odgovori američki urolog dr Aron Špic, kroz eksperiment u kome su učestvovali sportisti (košarkaš, bejzbol igrač i trkač sa preponama).

Prve večeri su jeli buritose (meksički specijalitet) sa mesom, a sledećeg dana to isto ali bez mesa, sa sojom i graškom. Sportisti su tokom noći nosili specijalni uređaj, a doktor je posmatrao aktivnost njihovih tela dok spavaju. Posle bezmesnih obroka seksualno uzbuđenje muškaraca je trajalo tri do četiri puta duže nego kada su jeli meso.

Doktor Špic smatra da će jači pol brže izgubiti muškost, budući da više od žena jede meso. Ali stručnjaci su saglasni u tome da ne treba donositi prerane zaključke. Indijski ginekolog Raj Matur smatra da se iz ovog eksperimenta ne može izvući nikakva klinička pouka, niti savetovati muškarcima da ne jedu meso, jer nije reč o naučnom istraživanju.

Izvor: Novosti, Foto: Unsplash.com

Share Button
(Visited 25 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *