Spreman veliki udar na rijaliti programe u Srbiji

Spreman veliki udar na rijaliti programe u Srbiji
Share Button

Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je stručnoj službi tog tela da izradi obavezujući Pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija „prisilnog okruženja“, prema kojem će emitovanje tog programa biti ograničeno od 23 do 6 sati ujutru.

Rijaliti „prisilnog okruženja“ pre svega ima štetan uticaj na maloletnike, ali i na čitavo društvo, zaključci su sednice Saveta članova REM-a na kojoj se raspravljalo o ovom pravilniku.

Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću „promovišu se kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svest ljudi“, ocenjeno je na sednici.

Član Saveta REM-a Slobodan Cvejić izjavio je da su zbog nedavnog slučaja u rijaliti programu, kada je na televiziji Pink Kristijan Golubović izneo pretnje smrću, članovi bili saglasni da traže da se pokrene krivični postupak.

Kako bi približio u kojim razmerama ide ova „drastična“ praksa, Cvejić je rekao da je tim povodom gledao spornu emisiju Pinka, te da se u njoj psovke bile „bipovane“, dok se pretnje smrću glasno izgovaraju.

Zaključuje da je „neko vodio računa šta će biti u tom programu“, s obzirom na to da su psovke prikrivene, ali da nije imao svest o pretnjama koje su izrečene.

(Sputnjik)

Share Button
(Visited 203 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 5 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.