„Spalio 700.000 eura da ne bi dao alimentaciju bivšoj ženi“

„Spalio 700.000 eura da ne bi dao alimentaciju bivšoj ženi“
Share Button

Biznismen iz Kanade šokirao je sve okupljene na sudu kada je rekao da je spalio skoro 700.000 evra kako ih ne bi dao bivšoj ženi za alimentaciju.

Brus Mekonvil (55) je pod zakletvom tvrdio da je novac podigao iz 6 banaka u 25 djelova i keš spalio na dve lomače 23. septembra i 15. decembra prošle godine. Kaže da ima priznanice kojima bi to dokazao, ali ga niko nije video kako spaljuje pare niti postoji snimak.

Mekonvil je otkrio da je motiv frustracija zbog brakorazvodne parnice i da je znao da će tako naškoditi svojoj deci.

– Spalio sam ga. To nije nešto što bih inače uradio, a nisam ni preterano materijalistička osoba. Uvek sam bio ekonomičan, zato mi je posao trajao 31 godinu – rekao je biznismen na sudu.

Sudija, međutim, nije bio oduševljen izgovorom i bilo mu je teško da poveruje u ovu priču pa ga je poslao 30 dana u zatvor zbog nepoštovanja suda i pripretio još gorom kaznom ako nastavi da laže.

– Smatram da je to što tvrdite da ste uradili za svaku moralnu osudu zato što namerno i direktno ugrožava interese vaše dece – rekao je sudija Kevin Filips.

Ovo izgleda nije prvi Brusov pokušaj da izbegne alimentaciju. Ranije je prodao delove svoje imovine i kapitala bivšem knjigovođi, iako mu je rečeno da to ne radi dok se utvrđuje njihova vrednost.

I dalje ostaje misterija koliko imovine i novca Mekonvil poseduje. Sud nije mogao da utvrdi koliko duguje bivšoj ženi pa zbog toga nije plaćao ništa, ali mu je prilikom prethodnog saslušanja naređeno da za svaki dan kašnjenja mora da plati kaznu od 2.000 kanadskih dolara svojoj bivšoj supruzi.

(Telegraf.rs/Cdm.me)

Share Button
(Visited 380 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + 20 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.