ŠANSE ZA RASKID SU SAMO 3 ODSTO: Evo koja je idealna razlika u godinama

ŠANSE ZA RASKID SU SAMO 3 ODSTO: Evo koja je idealna razlika u godinama
Share Button

„Srce želi ono što želi“, „godine su samo broj“ su uobičajene fraze kojima se govori u razlici u godinama. I u 2020. godini, velika razlika u godinama između partnera i dalje je razlog za „podizanje obrve“.

Uzmimo za primer nedavno izabranog predsednika Francuske Emanuelan Makrona (39) i njegovu suprugu Brižit Tronjo (64). O njima dvoma su zbog razlike od 25 godina pisali svetski mediji, a Makron je rekao da mu nije jasno čemu tolika opsesija razlikom u godinama.

„Da sam 20 godina stariji od supruge, niko ni na sekund ne bi pomislio da ne bi trebalo da budemo zajedno. Ali, pošto je ona 20 godina starija od mene, mnogi smatraju da je naša veza nemoguća“, rekao je Makron koji je sa Brižit u braku već deset godina.

Iako uvek ima izuzetaka, istraživanja pokazuju da se neke veze zbog razlike u godinama mogu završiti suzama.

Sudeći prema studiji sprovedenoj na „Ermori“ univerzitetu u Atlanti, što je veća razlika u godinama među partnerima, to je veća šansa da će raskinuti.

Analizirajući 3.000 parova, naučnici su utvrdili da parovi među kojima je razlika do pet godina imaju 18 odsto više šanse za raskid, u odnosu na partnere istih godina.

Taj broj je porastao do 39 odsto za parove gde je razlika do deset godina, a do čak 95 odsto kod onih gde je razlika 20 godina.

Dakle, kolika je idealna razlika u godinama?

Stručnjaci kažu da je najbolje kada je razlika među partnerima jednu godinu jer su tada najmanje šanse za raskid – samo tri odsto.

Naravno da to nije jedini faktor koji utiče na uspeh veze, ali moguće je da ima uticaj – pre svega jer parovi među kojima je velika razlika u godinama imaju (mada ne nužno) različite poglede na svet, različite ciljeve i stavove.

(mondo)
FOTO PROFIMEDIA
Share Button
(Visited 3.911 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − 5 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.