Rasprodaja! STAN na Vračaru 13.000, AUTO 214 evra!

Share Button

Zaplenjene stvari možete pazariti na aukciji po neverovatno niskim cenama.

Porodične kuće, stanovi, njive, bela tehnika i nameštaj kojim možete opremiti svoje domove, automobili, mobilni telefoni, sitnice za kuću, ali i fabrički kompleksi, samo su neke od stvari koje možete pazariti na aukcijama, po cenama koje su daleko ispod vrednosti artikala koji su na rasprodaji, a koje su zaplenili izvršitelji.

Posetioci aukcija, koje se redovno objavljuju na sajtu „dobos.rs“, portalu na kojem se nudi imovina koja zbog neizmirenih dugovanja mora biti prodata, mogu da kupe gotovo sve – od igle do lokomotive, a u ulozi prodavaca aukcijskih predmeta javljaju se banke, lizing kuće, izvršitelji i stečajni upravnici. Iz banaka tvrde da bi najradije ovakav vid izmirivanja potraživanja izbegli, međutim, u nekim situacijama je zaplena imovine neizbežna.

Automobile koji su prethodno oduzeti onima koji nisu na vreme izmirivali obaveze, možete kupiti na javnom nadmetanju, ali i putem direktnih pregovora sa vlasnicima. Tako „reno 5“ košta 214 evra, a za „pežo 307“ potrebno je izdvojiti 610 evra, dok „golfa 4“ možete pazariti za 890 evra. U ponudama banaka mogu se pronaći najrazličitiji polovni automobili, u proseku jeftiniji za oko 2.000 evra u odnosu na iste modela koji se nude na auto-pijacama.

Ukoliko ste u potrazi za novim domom, ponude kuća koje su spremne da pređu u ruke novim vlasnicima će vas bukvalno raspametiti, tako za 13.000 evra možete kupiti stan u samom srcu Beograda, a plac za svega 5.000 evra. Za poslovni kompleks ipak morate da se otvorite i platite 15.000 evra.

Televizor 4.000 dinara, klima-uređaj 10.000, a stolice 500 dinara – kada primamljivoj ponudi dodate da možete pronaći čitave garniture nameštaja – komplet trosed, dvosed i fotelja uz klupski sto i police, za do 20.000 dinara, jasno je da ukoliko vam se dopada ono što vidite, možete da oplemenite životni prostor nekim od primamljivih komada nameštaja, ili da ga potpuno renovirate.

Kada zaplenjeni artikal ide na aukciju, nudi se najpre po ceni koja iznosi 70 odsto procenjene vrednosti. Međutim, ukoliko prva licitacija ne uspe, na sledećoj cene su još niže i proizvod se prodaje za 30 odsto stvarne cene. Jedini uslov koji treba da ispunite da biste učestvovali na javnom nadmetanju, čiji datum i vreme se unapred objavljuju na portalu „dobos.rs“ jeste da platite učešće u visini od 10 odsto cene.

Zainteresovani kupci su obavezni da najkasnije na dan održavanja javnog nadmetanja uplate na ime učešća/jemstva 10 odsto od procenjene vrednosti stvari, na namenski račun javnog izvršitelja, kod određene banke. Takođe, kupci su dužni da na aukciju ponesu dokaz o uplaćenom jemstvu, inače neće moći da konkurišu za željene predmete.

Šta možete da kupite na aukciji

stan na Vračaru 13.000 evra

auto “reno 5” 214 evra

kombi “mercedes” 1.500 evra

plac na Adi 5.000 evra

veš-mašina 5.000 dinara

šporet 8.000 dinara

mikrotalasna 750 dinara

ormar 10.000 dinara

kauč 2.000 dinara

pegla 1.000 dinara

AUTOR: 

Share Button
(Visited 219 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

13 − 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.