PRENISKO LETITE, MORATE DA POVEĆATE BRZINU: Isplivao audio snimak razgovora sa pilotom pre pada helikoptera!

PRENISKO LETITE, MORATE DA POVEĆATE BRZINU: Isplivao audio snimak razgovora sa pilotom pre pada helikoptera!
Share Button

Nekoliko sati posle stravične tragedije u kojoj je život izgubio Kobi Brajant i još 8 osoba među kojima i njegova naslednica Đijana, isplivao je u javnost audio snimak razgovora sa pilotom.

Kako navode američki mediji, pilot koji je upravljao helikopterom, zbog guste magle tražio je pomoć kontrolnog tornja.

Gusta magla koja se nadvila nad Los Anđelesom stopirala je avio saobraćaj, ali ne i helikopter u kojem je bio Kobi Brajant sa još 8 osoba, i koji je uprkos svim upozorenjima ipak poleteo.

FOTO: PROFIMEDIA

Odmah je bilo jasno da zbog magle nema dobar pregled, pa je pilot zatražio pomoć. Na snimku se čuje kako iz kontrolnog tornja govore da helikopter kruži već 15 minuta, kao i da tražil neki izlaz iz situacije.

Međutim, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pred nesreću. On je išao prenisko, iako su ga upozoravali iz kontrolnog tornja, te je krenuo prema planinskom delu i ubrzo nakon toga udario u planinu pri brzini od 300 km/h.

Pilot je probleme sa maglom prijavio dok su leteli iznad zoološkog vrta LA, te su kružili najmanje šest puta i leteli veoma nisko na visini od oko 500 metara.

FOTO: PROFIMEDIA

„Morate da povećate brzinu, letite prenisko“, upozoravali su iz kontrolnog tornja, ali pilot nije dobro čuo dispečera, ili se izgubio signal.

Bilo kako bilo, Kontrola leta izgubila je signal sa helikopterom u kojem se nalazio KobI sa još osam ljudi, a to se dogodilo upravo u trenutku nesreće.

(Kurir sport)

Foto: Profimedia, Twitter Printscreen
Share Button
(Visited 1.655 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *