POBEDAAA! Sudija Keli obradovao Srbiju! Presudio je u korist Novaka – Đoković dobio vizu! (UŽIVO)

POBEDAAA! Sudija Keli obradovao Srbiju! Presudio je u korist Novaka – Đoković dobio vizu! (UŽIVO)
Share Button

Suđenje Novaku Đokoviću odvija se u Melburnu, zbog odluke vlasti Australije da se najboljem teniseru sveta zabrani ulazak u ovu zemlju.

07:20 – Sudija Keli je presudio da je Novak Đoković oslobođen, nakon ponovnog pregleda predmeta. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove, da on bude na slobodi u roku od 30 minuta i da mu se vrate pasoš i lični predmeti.

07:14 – Suđenje je konačno nastavljeno! Sudija Keli ponovo razrađuje slučaj sa advokatima Đokovića.

07:00 – Novak je došao u sud, dao izjavu sudiji i vratio se u hotel, pošto u hotelu nije mogao da prati suđenje jer nije radio strim, prenosi Saša Janković, dopisnik „RTS“ iz Melburna.

06:30 –  Đoković će ipak biti vraćen u hotel! On je trenutno sa svojim advokatima, a kada se suđenje završi, odluku će dočekati u hotelu, prenosi svetska štampa.

06:10 –  Sudija je ponovo odobrio još pola sata pauze. Nije isključeno da će se i nakon toga produžiti vremenski interval odmora između dva dela izlaganja. Novaku je boravak u Australiji isticao mu je u 06:00, a Trent je tražio da se produži do 06:30. Na kraju je sudija produžio do 10:00 i pozvao ga da dođe na suđenje.

06:06 – Kristofer Tran, savetnik savezne vlade, ističe da zabrana ističe u 16 ​​časova (do šest ujutru) i namerava da je produži najmanje do 16:30 po lokalnom vremenu. U isto vreme Nole se uputio ka zgradi suda…

05:50 – Suđenje se nastavilo!

05:30 – Nastavak suđenja je ipak od 05:45. Tren će imati barem sat vremena za izlaganje.

05:20 – Suđenje se nastavlja, reč ima tužilac!

04:05 – Pauza, suđenje se nastavlja u 05:15.

04:00 – Sudija Keli je ogladneo, ručak lasni 54 minuta, pa je pitao gospodina Tana da li je to sve što je imao da kaže u ovom delu suđenja.

03:57 – Rasprava sudije i advokata tužilaštva:

– Delegat je već u sebi doneo odluku i tvrdio gospodinu Đokoviću da mu razgovor sa advokatima uopšte neće pomoći – rekao je sudija Keli.

Sa druge strane, Tan tvrdi da sudija to ne može da dokaže.

03:47 – Završna reč Đokovićevih advokata.

– Zahtevamo da se gospodin Đoković oslobodi svih optužbi.

03:37 – Gospodin Tan se pravi nablesikav:

Glavni advokat tužilaštva priznaje da je Novak možda bio pod pritiskom prilikom razgovora sa vlastima na aerodromu, ali da nijedan zvaničnik nije pritiskao Đokovića.

03:35 – Novi preokret, Kristofer Tan, glavni advokat tužilaštva, izneće šta ima do 04:00, a onda ide pauza. Sudija je odobrio njegov zahtev.

03:32 – Sudija Keli je, ipak, proglasio novu pauzu. Suđenje se neće nastaviti do 04:30 po našem vremenu.

03:28 – Posle nešto duže pauze nastavljeno je suđenje.

03:04 – Naredba sudije Kelija:

Sudija Keli je naložio je da Novak Đoković takođe prisustvuje saslušanju putem video linka. Novak je sada u prostoriju koja je odabrana od njegovog advokata. To znači da Novak više neće biti u ozloglašenom hotelu park.

02:23 – Izlaganje je, ipak, nešto kraće trajalo. Njegovi advokati završili su izlaganje, sad je na programu pauza od 20-ak minuta, pa će pred sudiju izaći država Australija.

02:11 – Suđenje traje, snimak ne radi. Novakovi advokati imaju još tridesetak minuta izlaganja.

02:06 – Kao da je Novak servirao i…

01.47 – Sudija: Delegat je već u sebi doneo odluku i tvrdio gospodinu Đokoviću da mu razgovor sa advokatima neće pomoći, upitao je advokate sudija.

01.45 – Advokat: Delegat je tražio gospodinu Đokoviću da se što pre obavi taj razgovor. Oni su pretpostavili da se gospodin Đoković može obratiti i bez razgovora sa advokatom.

01:40 – Đokovićevi branioci nastavljaju sa oštrom odbranom srpskog asa:

– Svaka razumna osoba bi razumela da ima pravo da uđe u Australiju, sa svim onim dokumentima koje je dobio Novak Đoković.

01:39 – Novakovi advokati složili su se sa sudijom. Đoković je DAO sva potrebna dokumenta.

01:38 – Ohrabrujuće reči sudije:

– Relativno značajna činjenica je da su ovde profesor i eminentno kvalifikovani lekar izneli i dali podnosicu medicinsko izuzeće. Iz svega ovoga vidim da je gospodin Đoković predao baš sve dokaze i podatke koji su mu traženi, kažite mi šta je on još morao da uradi – upitao je sudija advokate srpskog asa – rekao je Keli.

01:32 – Ljudi upadaju u strim, sudija preti da će ga prekinuti.

01:24 – Novakovi advokati pojačavaju pritisak.

– Ne samo da je Đoković uradio sve da dostavi potrebnu dokumentaciju, nego je to učinio i pre nego što je seo u avion – kaže Vud.

Pojašnjenje: Pre nego što je ušao u avion u Dubaiju, Đoković je podneo zahtev i rekao da ima medicinsku kontraindikaciju i da pripada u grupu B.

Tada ne mora da podnese dokaz za to, samo da izjavi – on je svejedno dao dokaze Australijancima.

01:18 – Izlaganje Novakovih advokata biće produženo na dva i po sata, po njihovom zahtevu. Prva odluka koja je donesena.

01:14 – Đokovićev advokat argumentima pokušava da dobije pravdu.

– Gospodin Đoković je izneo da ima kontraindikacije i da ima pravo da traži medicinsko izuzeće. Ne mora da dostavi dokaze u tom slučaju, ali on je svejedno to uradio.

01:10 – Novakovi advokati objašnjavaju šta se sve događalo od Noletovog sletanja u Melburn.

Republika

Foto

Tanjug/AP

 

 

Share Button
(Visited 2.156 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − nine =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.