„PITAJ DEDU KAKO JE PROŠAO“ Šojgu odgovorio nemačkoj ministarki: Ne možete tako sa nama da razgovarate!

„PITAJ DEDU KAKO JE PROŠAO“ Šojgu odgovorio nemačkoj ministarki: Ne možete tako sa nama da razgovarate!
Share Button

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odgovorio je koleginici iz Nemačke, Anegret Kramp-Karenbauer, koja je pozvala da se sa Moskvom razgovara „sa pozicije sile“.

Odnosi Moskve i Berlina zategnuti su nakon prevrata u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji, nakon što se Nemačka pridružila sankcijama zapadnih zemalja.

Sada su te varnice dodatno eskalirale, nakon što je nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer, izjavila kako sa Rusijom „treba da se razgovara iz pozicije sile“.

Te pretne nije mogao da joj prećuti Sergej Šojgu, koji je napade nemačke koleginice uporedio sa napadima „učenice Osnovne škole“.

Tokom razgovora s novinarima Šojgu je podsetio kako je nakon slične izjave njene prethodnice na mestu ministra odbrane, Ursuli fon der Lejen savetovao da „pita dedu kako je to razgovarati s nama iz pozicije sile“.

Anegret Kramp Karenbauer

*Anegret Kramp Karenbauer, Foto: EPA

– Ovo je poput napada učenice Osnovne škole na učenike potpuno druge škole. Štaviše, one učenice čiji su mama ili tata direktor škole i koja sebi može da dozvoli sve. Ali, mi smo u drugoj školi, imamo drugog direktora. Stoga je potrebno da proučimo i pokažemo da niste toliko slatki i bezgrešni… Još uvek vam treba stotinu godina, ako ne i više, da biste izmolili oproštaj za ono što su radili vaši preci – rekao je Šojgu povodom izjave Kramp-Karenbauer.

balkanspress.com

 

Share Button
(Visited 1.941 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − eleven =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.