Pazite se prevare koja kruži, telefoni su na udaru! Mogu da vam ukradu novac

Pazite se prevare koja kruži, telefoni su na udaru! Mogu da vam ukradu novac
Share Button

Nasedanje na ovaj trik može skupo da vas košta

U Srbiji je ponovo aktuelna prevara, ovog puta vezana za Vajber aplikaciju, a da ona nema veze s njom, nego je zloupotrebljena u svrhe prevare lakovernih korisnika.

Gugl Hrom pregledač na Android telefonima prikazuje reklamu za ažuriranje Vajber aplikacije, koje je navodno neophodno napraviti da bi se odblokirao Vajber nalog.

Napadači lakovernike navode da pošalju SMS kako bi, navodno, dobili veliko Vajber ažuriranje i odblokirali nalog korisnicima. Ovo je premijum SMS servis, koji šalje poruke korisnicima, koji se upecaju i pošalju SMS da bi dobili to neko ažuriranje, koje ni ne postoji, nego je prevara da korisnik pošalje SMS poruku.

Oglas, koji se pojavljuje sam od sebe na glavnom ekranu Android telefona verodostojno prikazuje Vajber boje, pa imitira čak i font, kako bi upečatljivo prevario korisnike, ali trebalo bi da znate da, ako vam se ovakav oglas pojavi, nikako ne šaljete nikakav SMS, jer će vas to posle debelo koštati, a teško ćete se odjaviti sa tog servisa, koji naplaćuje poslate poruke korisnicima čak i 180 dinara.

Da je u pitanju prevara videćete po adresi sajta, koji se vidi u gornjem delu ekrana Hrom pregledača, kao i kad otvorite Vajber na telefonu to jest ustanovite da on radi najnormalnije. Umesto klika na ovu reklamu isključite tu stranicu i odjavite se sa prijema obaveštenja sa sajta sa kog je došao ovaj prevarantski oglas.

Vajber aplikacija ni na koji način ne učestvuje u ovoj akciji i zloupotrebljena je u svrhe manipulacije korisnicima tj. zbog krađe novca u korist prevaranata, koji vode ovaj servis.

AUTOR: 

Viber, Foto: Shutterstock
Share Button
(Visited 349 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *