PARAMA OD PROSTITUCIJE PLAĆAJU FAKULTET

Share Button

„Atraktivna maserka“, „uredna devojka“, „diskretna prijateljica“ samo su neki od pseudonima koje prodavačice ljubavi u Novom Sadu koriste kako bi putem interneta našle klijente, dok na novosadskim ulicama 300 prostitutki lovi mušterije, i to na nekoliko lokacija.

Iako je i nuđenje, kao i konzumiranje seksualne usluge za novac kažnjivo, najstariji zanat je sve rasprostranjeniji ne samo među neobrazovanim i socijalno ugroženim devojkama nego i među studentkinjama, pa i dobrostojećim damama, koje u tome vide način za laku i brzu zaradu.

 Posećujem dve-tri devojke već duže vreme. One nisu uličarke, studiraju i tako plaćaju studije i sebi priušte malo luksuza. Ne vidim u tome ništa loše, i one i ja dobijemo šta želimo, bolje tako, nego da krepava od gladi ili bude na grbači roditeljima – kaže B. K. (42) i navodi da je devojke pronašao putem interneta. Dodaje i da zaštitu ne koristi, jer ima poverenja u njih:

Pedantne su, a dogovoramo se porukama na Fejsbuku ili SMS-om. Pola sata ranije mi jave mi gde da dođem, nikada nisam imao neprijatno iskustvo.

Korisnici ulične prostitucije u Novom Sadu su uglavnom putnici koje put nanese na Kaćku petlju, zbirno mesto prostitutki, gde je pre godinu dana otvoreno i svratište. Ulične prostitutke su po pravilu jeftinije i njihove usluge se kreću oko 1.500 dinara, mahom su Romkinje i nemaju završenu osnovnu školu, pa u tome vide izlaz iz bede i način da prežive.

Kako kaže Nebojša Đurasović, predsednik Udruženja „Prevent”, jedinog u Srbiji koje se bavi ovom vrstom seksualnih radnica, većina njih nema makroa i radi samostalno ili ih podvode partneri, članovi porodice, a u pojedinim slučajevima i dileri.

– Devojke trpe nasilje od klijenata, ali i porodično, uglavnom to rade zbog droge. Mali je broj slučajeva da se otrgnu od takvog načina života i integrišu u društvo, pa nam je stoga najvažnije da radimo na prevenciji kako bismo sprečili širenje polno prenosivih bolesti – ističe sagovornik i dodaje da je u svom višegodišnjem iskustvu naišao na samo dva slučaja da su devojke sa ulice promenile zanimanje, a na takvu odluku su ih naterale stravične okolnosti.

– Jedna od devojaka se povukla iz posla zato što joj je pred očima ubijena rođena sestra, vratila se u rodno mesto, znamo da se udala i da ima porodicu – zaključuje Đurasović.

Informer.rs

 

Share Button
(Visited 168 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × two =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.