PAR IZ TREBINJA SRUŠIO SVE REKORDE: Venčali se u subotu, razveli u sredu!

PAR IZ TREBINJA SRUŠIO SVE REKORDE: Venčali se u subotu, razveli u sredu!
Share Button

Činjenica je da je sve veći broj brakova koji se završavaju razvodom i da ove zajednice sve kraće traju, ali ovaj par iz Trebinja oborio je sve rekorde.

Reč je o mladencima koji su se venčali u subotu, a zahtev za razvod braka podneli su već naredne srede, što znači da su samo tri dana bili u braku.

Ali, dok nekima brakovi pucaju za manje od godinu dana, drugi ljubav pronalaze i u poznim godinama. Tako je najduži brak u Republici Srpskoj trajao je 70 godina, a najkraći samo 13 dana.

Prema analizi Zavoda za statistiku Republike Srpske najstariji mladoženja imao je 90 godina, dok je najstarija nevesta imala 86 godina.

FOTO: PROFIMEDIA

Statistika pokazuje da su, od razvedenih brakova u Republici Srpskoj tokom 2018. godine, tri najduža trajala 50, 54 i 70 godina. Najkraći brak koji je završen u ovoj godini trajao je dva meseca.

Na pitanje zašto neki brakovi traju kratko, a neki dugo, psiholog Anela Hasanagić kaže da odgovor treba tražiti u supružnicima. Prema njenim rečima brak neretko ne opstaje zbog nezrelosti jednog od supružnika.

„Zrelost je spremnost pojedinca da se suočava sa određenim životnim izazovom i neko je za brak zreo sa 20 godina, a neko nije ni sa 40, iako mi kulturološki imamo jasne starosne granice i odrednice kada je nešto vreme činiti, udavati se i ženiti se. Usled tih kulturoloških i socijalnih pritisaka često mladi parovi ulaze u brak potpuno nespremni da se suočavaju sa svim onim što zajednički život donosi. On zahteva od svake strane kompromis, spremnost na razumevanje i jasno artikulisanje sopstvenih potreba, opet vodeći računa i o potrebama drugih. Ovu veštinu stičemo kroz život, a naše osobine ličnosti, temperament i karakter određuju jedan specifični sklop svakog od nas i način na koji plovimo kroz život i brak – pojašnjava ona, piše Klix.

Kurir.rs / Klix.ba,  Foto: Profimedia

Share Button
(Visited 5.491 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 7 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.