„Pao Viber, ne mogu da otvorim Gmail…“: Ljudima masovno ne rade aplikacije – evo šta je u pitanju i kako da rešite problem

„Pao Viber, ne mogu da otvorim Gmail…“: Ljudima masovno ne rade aplikacije – evo šta je u pitanju i kako da rešite problem
Share Button

Korisnici Android mobilnih telefona požalili su se da im od juče ne funkcionišu aplikacije koje svakodnevno koriste, kao što su Gmail i Viber, zbog čega je Gugl morao da reaguje i ponudio rešenje ovog problema.

Ovaj servis poručio je korisnicima da je svestan problema koji uzrokuju nefunkcionisanje ovih aplikacija i da postoji način na koji sami mogu da ga reše.

Naime, kako navode, radi se o „nepoznatoj grešci u ažuriranju Android sistema“, odnosno u komponenti Android Webview, koja omogućava programerima da prikazuju veb stranice u svojim aplikacijama, za šta su odmah ponudili rešenje.

Potrebno je da otvorite podešavanja na svom telefonu (Settings) i uđete u aplikacije (Apps). Zatim je među ponuđenim stavkama neophodno pronaći „Android Webview“ i kliknuti na tri tačke u gornjem desnom uglu i pritisnuti „deinstaliraj ažuriranja“ (Uninstall updates).

Jednostavniji put do ove aplikacije možete da pronađete na linku, koji će vas direktno odvesti do nje na Gugl plej storu, gde možete da je ažurirate.

Ranije je bilo neophodno da deinstalirate ažuriranja kako bi pomenute aplikacije ponovo funkcionisale, a od kada je Gugl detektovao problem, ažuriranje je moguće i na ovaj način.

BLIC

FOTO: SHUTTERSTOCK
Share Button
(Visited 1.212 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 16 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.