OVO JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA KUĆU IZ SNOVA: 28.000 eura, šest sati, tri majstora i dizalica

OVO JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA KUĆU IZ SNOVA: 28.000 eura, šest sati, tri majstora i dizalica
Share Button

U vreme kada cene nekretnina konstantno rastu, a izgradnja tradicionalnog doma može trajati od par nedelja do više meseci, ovisno o modelu i specifikacijama, mnogi su se arhitekti okrenuli projektiranju montažnim prefabriciranim konstrukcijama koje se sastavljaju na licu mesta, čime je proces izgradnje puno brži i često jeftiniji.

Kuća MADI talijanskog arhitekta Renata Vidala oblika je A i može se sastaviti za manje od sedam sati uz pomoć dizalice i tri majstora.

 

Vidal nudi MADI domove u tri veličine: 26 m2, 55 m2 i 84 četvorna metra. Ovisno o modelu, cena najmanje kuće iznosi 28.000 eura + prevoz i sastavljanje. Svaka ima dve etaže stambenog prostora, kuhinju i kupatilo.

 

U italijanskoj regiji Apulia u okolini Legno, firma specijalizovana za drvo, proizvodi delove drvene kuće, koji dolaze u ravnoj ambalaži, slično Ikea nameštaju. Zatim tim graditelja montira temelje kuće i postavlja okvir uz pomoć dizalice. Na posletku, dodaju se unutarnji zidovi, prozori i podovi, te instaliraju električni, vodovodni i HVAC sastavi. Od početka do kraja, proces traje od šest do sedam sati, a podjedanko dugo traje i rastavljanje.

 

Kuća je certificirana kao seizmički sigurna i izgrađena od visokokvalitetnih materijala.

(Izvor: dnevno.hr)

Foto: Youtube

Share Button
(Visited 5.809 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + five =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.