Ovo je 5 najopasnijih holivuskih glumaca!

Ovo je 5 najopasnijih holivuskih glumaca!
Share Button

Akcijski holivudski glumci u filmovima često izgledaju poput pravih borilačkih magova, no koliko njih zaista zna osnove ili dobro barata nekom borilačkom veštinom?

Portal Mixedmrtialarts.com je odlučio izabrati petoricu najopakijih holivudskih zvezda prema realnim borilačkim referencama.

Popis je zanimljiv i intrigantan, a neka imena vas možda iznenade. Za druge ste verovatno pretpostavljali da su “opaki likovi”. Krećemo od petog prema samom tronu.

5. Ed O’Neil

Ovaj crni pojas u BJJ-u i u 67. godini “rola” s mnogo mlađim protivnicima na tatameu. Glumac koji se proslavio ulogom Ala Bundyja u popularnoj seriji brazilsku jiu jitsu trenira već 22 godine i to pod paskom Roriona Gracie. To što je dobio crni BJJ pojas je jednom prilikom nazvao “najvećim životnim postignućem uz to što ima decu.”

4. Wesley Snipes

Zvezda bezbrojnih akcijskih blockbustera ima tako zavidan popis referenci iz borilačkog sporta da je on sam dovoljan da bi se zaključilo objašnjenje. Ovaj glumac se ne šali…

– Shotokan Karate 5th dan black belt
– Taekwondo 3rd dan black belt
– Hapkido 2nd dan black belt
– Kung Fu
– Eskrima
– Brazilian Jiu-Jitsu

3. Mel Gibson

Iako je glumio u čitavom nizu akcijskih hitova, malo ko od filmskih fanova zna da Mel Gibson dosta poteza sa “seta” može primeniti i u stvarnom životu. Naime, ova super-zvezda od rane mladosti trenira BJJ i Thai Chi te je navodno jako dobar u obe discipline. Deo svog BJJ znanja je primenio i u filmu “Smrtonosno oružje” gde je u jednoj sceni udavio protivnika “gušenjem u trokut”.

2. Jason Statham

Još jedan holivudski razbijač koji kondiciju održava vežbanjem BJJ-a. “Opušta me i donosi mi mir. Svako ko ima znanje juda, BJJ-a, boksa ili drugog borilačkog sporta je mirna osoba, a agresiju izražavaju samo u borilištu”, poručio je Statham koji ima ljubičasti pojas u BJJ-u te se bavio Wing Chunom, Karateom i Muay Thaijem.

1. Michael Jai White

Verojatno namanje poznato ime na ovom popisu, no svakako glumac s najvećim popisom borilačkih referenci. Michael Jai White je crni pojas u karateu i to u čak šest specifičnih pod disciplina. 26 puta se kitio raznim titulama na velikim karate takmičenjima, a popis koji možete naći niže govori sam za sebe.

– Kyokushin Karate black belt
– Shotokan Karate black belt
– Goju Ryu Karate black belt
– Superfoot system 8th dan black belt
– Taekwondo black belt
– Kobudo black belt
– Tang Soo Do black belt
– MMA
– Brazilian Jiu Jitsu

najludje.info

Share Button
(Visited 3.074 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *