Ove stvari NE SMETE da poklanjate bližnjima: Doneće im nesreću, bolest i SMRT

Ove stvari NE SMETE da poklanjate bližnjima: Doneće im nesreću, bolest i SMRT
Share Button

Mnogo sujeverja je vezano za pojedine vrste poklona…

Razmišljate o savršenom poklonu za blisku i dragu osobu? Pri izboru budite pažljivi, jer prema legendama neki pokloni slute na nesreću.

Bapske priče ili ne, još od detinjstva su nas učili brojnim “pravilima” koja se primenjuju da bi se, navodno, izbegla svađa ili podstakla sreća u različitim segmentima života.

Nisu svi ljudi sujeverni i ne obraćaju pažnju na ove detalje, zato od njih i možete dobiti poklone koji donose lošu energiju. Ali ako vi birate poklon za nekoga, potrudite se da izbegnete sledeće stvari.

Ogledalo

Mnogo različitih mističnih priča i verovanja povezano je sa ogledalom. Veruje se da je ovo prozor u svetove mračnih sila, prepun užasnih stvorenja željnih zla. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije. Loš znak je ako se slomi, jer to znači da će zlo koje se nalazi s druge strane, doći u naš svet.

Foto/Pexels.com

Prazan novčanik

Poklanjanje novčanika nije zabranjeno, ali unutra mora biti novčanica bilo kakve vrednosti. U suprotnom prazan novčanik će takav i ostati još dugo vremena. Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca i dragocenosti.

Foto/Pexels.com

Sat

Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata na poklon znači početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjen sat izaziva prekid odnosa ili udaljavanje, a Evropljani veruju da će sat dovesti do neuspeha u biološkom satu.

Foto/Pexels.com

Nož i drugi oštri predmeti

Svi oni kao magnet privlače negativnu energiju, pa svađa i skandali dolaze sa njima u kuću. Neobično je i verovanje da će se onaj koji jede hranu sa noža ili liže nož – razboleti.

Foto/Pexels.com

Posuđe

Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

Foto/Pexels.com

Papuče

Papuče se nekim čudom vezuju za ritual ukopavanja mrtvih. Posebno osetljive osobe mogu ovaj dar shvatiti kao loš nagoveštaj. U najboljem slučaju, osoba kojoj darujete papuče može da se uvredi.

Foto/Pexels.com

Bisere

Veruje se da poklonjeni biseri donose bolesti i gubitke u kuću. Biseri su simbol suza, i baš zato je verovanje o poklanjanju bisera i nastalo.

Foto/Pexels.com

Ipak, bilo da ste sujeverni ili ne, kad kupujete poklon za dragu osobu, setite se jednog – ono što se daje iz čistog srca i ljubavi, ne može sa sobom da nosi nesreću!

Izvor: Objektiv.rs

Foto:Pexels/Daria Sheftsova
Share Button
(Visited 1.344 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 5 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.