OVAKO „RATUJU“ BEOGRADSKE KOMŠIJE Od lupanja glava do golotinje!

OVAKO „RATUJU“ BEOGRADSKE KOMŠIJE Od lupanja glava do golotinje!
Share Button

Nemoguće je imati idealne komšije, a kad ništa drugo ne pomaže, kače se upozorenja, pretnje i molbe na zidove, vrata…

Komšije

Komšije, Foto: Mitar Mitrović

Po beogradskim zgradama možete pročitati razne zahteve, od toga da se mole komšije da kada se šetaju gole zatvore vrata od stana, preko toga da „ako lopov ne vrati otirač koji je ukrao, ima ruke da mu se odseku”, ili da se iskorišćeni prezervativi ne bacaju kroz prozore”…

Naravno, tu su i predsednici skupštine stanara, koji svoju ulogu doživljavaju kao veoma ozbiljnu, pa je tako nedavno na ulazu u zgradu broj 48 u ulici Maršala Birjuzova osvanulo obaveštenje u kojem se naglašava da će stanari biti novčano kažnjeni ukoliko na vratima od stana ne istaknu svoje prezime i broj, a na obaveštenju koje je okačeno neko je odmah dopisao: „Sramota, ponovo UDBA i staljinizam!”.

Natpis

Natpis, Foto: Ivana Mišić

Predsednica kućnog saveta Ana Bogdanović (36) na to gleda ovako:

– Iskrena da budem, mi ovde baš i ne pričamo međusobno, nisu nam baš dobri međuljudski odnosi, tako da me ne čudi što je to dopisano hemijskom olovkom na obaveštenju. Svako tera svoju politiku i znala sam da će se neki buniti. Meni je rekla gospođa koja je nekada bila predsednik skupštine stanara ove zgrade da je ona to negde pročitala i da to treba negde da istaknem. Ja sam je samo mahinalno poslušala, jer je ona neko ko se mnogo bavi time. Predsednik sam samo zato što sam jedna od mlađih i što još imam energije, a obuku nisam prošla i od toga nemam ništa, osim obaveza, zbog kojih se svađam sa stanarima oko osnovnih stvari, kao što je plaćanje za čišćenje zgrade – kaže Bogdanovićeva za „Alo!”.

Bombone

Bombone, Foto: Arhiva

Od silnih naredbi i opomena prava retkost su postala normalna obaveštenja koja umeju čak i da namame osmeh na lice, kao što je bio slučaj početkom godine povodom slave Sveti Jovan, kada su stanari iz stana 14 ostavili simpatičnu poruku gde se „izvinjavaju ako bude buke“, a ispod obaveštenja je okačena i kesa sa bombonama za komšije u znak izvinjenja.

Autor: Ivana Mišić/Alo.rs

Share Button
(Visited 365 times, 2 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 17 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.