OPIČENI PETAO: Do podne kokodače, a od podne kukuriče i nosi jaja!

OPIČENI PETAO: Do podne kokodače, a od podne kukuriče i nosi jaja!
Share Button

U domaćinstvu Ranka i Zore Boljanović u trebinjskom naselju Hrupjela petao je počeo da nosi jaja neobičnih oblika, različitih veličina i boja.

Ranko Boljanović kaže da je pevca starog godinu dana kupio pre šest meseci u LJubinju i da je posle nekog vremena primetio da se čudno ponaša.

Jaja od pevca (Foto printscreen fokus.ba)JAJA OD PEVCA (FOTO PRINTSCREEN FOKUS.BA)

“Do pola dana je bio muško, a drugi dio dana žensko”, rekao je Srni Boljanović, koji dodaje da je petao ujutro vrlo nemiran i kokodače kao kokoška, a poslepodne kukuriče i šepuri se po dvorištu. On kaže da su za prvo petlovo jaje mislili da je od koke, iako je bilo neobičnog, duguljastog oblika.Da pevac nije “pravo muško” Ranko i njegova supruga primetili su kada su videli da leže u kokošije gnijezdo.

“Videli smo da leže u jedno udubljenje u kokošinjcu. Kada bi legao udubljenje bi bilo prazno, a kada pijevac ode ostane jaje”, kaže Ranko i navodi da petao jaja ne nosi često, te prođe i po 10-15 dana dok ne snese drugo.Boljanovići kažu da jaja nemaju žumance, a prilikom kuvanja belanca budu normalna.

Imaju strašnog pevca...Ranko i Zor Boljanović (Foto printscreen fokus.ba)IMAJU STRAŠNOG PEVCA…RANKO I ZOR BOLJANOVIĆ (FOTO PRINTSCREEN FOKUS.BA)

“Ne konzumiramo ih u ishrani, dok se ne utvrdi o čemu je reč”, kažu Boljanovići.

Ranko ističe da njegov pevac živi “moderan život” i da ga koke ne interesuju mnogo, te da je već postao atrakcija za cijeli grad, ali se nada kokoške neće početi da kukuriču.

(fokus.ba)

Share Button
(Visited 784 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + fifteen =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.