„NEMAČKA JE TREBALA DA POMOGNE ITALIJI I ŠPANIJI“ Bivši nemački ministar zabrinut jer bi EU mogla da se raspadne

„NEMAČKA JE TREBALA DA POMOGNE ITALIJI I ŠPANIJI“ Bivši nemački ministar zabrinut jer bi EU mogla da se raspadne
Share Button

Sve će nas zadesiti nešto strašno u budućnosti.

Bivši ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel izrazio je bojazan da bi Evropska unija mogla da se raspadne ukoliko ne bude bilo solidarnosti u suočavanju sa pandemijom korona virusa.

Nemačka bi, kako je Gabrijel rekao za „Bild“, trebalo da poveća svoju zaduženost kako bi mogla Italiji i Španiji finansijski da pomogne u savladavanju krize.

„Meni treba neko da objasni zašto mi Nemci nismo, prilikom zaduživanja, do kojih je sada došlo, jedan odsto stavili na raspolaganje Italiji i Španiji kao pomoć privredi. Bio bih za to da čak i 10 odsto stavimo na raspolaganje. Ne verujem da bi bilo mnogo pobune ako bi 160 umesto 150 milijardi evra imali novo zaduživanje“, uveren je Gabrijel.

Nekadašnji vicekancelar obrazložio je svoj stav time da je Nemačka ekonomski imala velike koristi od EU, i dodao da se brine za opstanak Unije.

„Ako ne budemo sada spremni da delimo blagostanje, onda ne znam šta će biti od Evrope“, naglasio je Gabrijel.Ukazao je da treba dugove raspodeliti na više „leđa“ i dodao da Italijani i Španci Nemcima to neće za 100 godina zaboraviti ako budu imali utisak da nisu dobili pomoć.

„Veoma sam zabrinit da bi Evropa mogla da se raspadne nakon ove krize“, poručio je Gabrijel.

AUTOR: 

Foto: Shutterstock
Share Button
(Visited 585 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − six =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.