NAUČNICI OTKRILI ČETIRI VRSTE PIJANACA! Kojoj vi pripadate?

Share Button

Svima nam se dogodilo da smo s društvom izašli u grad i da smo svi popili jednako, ali svakoga je „uhvatilo“ na drugačiji način.

Tako se jedan vaš prijatelj nekontrolisano kikoće; drugi priča smešnu priču grupici nepoznatih devojaka u kafiću; treći pokušava da se pobije sa obezbeđenjem, dok četvrti ćaska s konobarom kao da nije malopre eksirao 5 žestokih pića.

Ako se pitate kako je to moguće, sve će vam razjasniti nauka.

Psiholozi s Kolumbije objavili su naučni rad u časopisu „Addiction Research & Theory“, u kom su objasnili da postoje tačno određeni načini kako biti pijan i da oni drugačije utiču na različite tipove ličnosti.

U njihovom istraživanju, u kom su učestvovala 374 studenta, naučnici su povezali pop kulturu i književnost kako bi opisali četiri tipa „pijanaca“.

1. Prvu i najveću grupu, tačnije oko čak 40 posto ljudi, čine Ernesti Hemingveji, koji su prozvani po piscu poznatom po tome što je mogao popiti ogromne količine viskija bez da se napije. Hemingveji ne pokazuju velike promene ličnosti prelaskom iz treznog u pijano stanje.

2. Za razliku od njih, Meri Popins „pijanci“ gotovo su savršeni na sve moguće načine nakon što popiju. Oni su i inače otvoreniji tipovi, koji – na neki način – nakon što nazdrave više puta, postanu samo još srećniji i ugodniji u društvu.

3. Nakon njih dolaze Luckasti profesori, koji su prozvani po akademiku čiju je promenjenu ličnost prikazao Edi Marfi u istoimenom filmu. Oni su, kažu naučnici, prirodni introverti koji se reše svih kočnica nakon što popiju, i pokažu svoju društveniju, šarolikiju stranu.

4. I na kraju, imamo Mr. Hidove: zle blizance koji izranjaju nakon nekoliko čašica. To su osobe koje, pod uticajem alkohola, postaju neodgovorne, manje inteligentne i zlonamerne.

express.hr/Foto:Shutterstock

Share Button
(Visited 1.418 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

17 − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.