Možda ćete posle ovoga poželeti da ostavite cigarete /VIDEO

Možda ćete posle ovoga poželeti da ostavite cigarete /VIDEO
Share Button

Opšte je poznato koliko pušenje šteti organizmu, ali većini zavisnika od duvanskog dima čini se da gotovo nemoguće da se odreknu cigareta.

Jutjuber Kris Notap sproveo je eksperiment koristeći pamučnu vatu kako bi pokazao koliko jedna paklica cigareta šteti plućima.

Zatvorena staklena posuda ispunjena vatom predstavlja pluća, dok cevi koje dim odvode do posude predstavljaju disajne puteve.

Sa svakom cigaretom vata sve više poprima braonkastu boju, a samim tim tamne i cevčice, kao i posuda.

„Odlučio sam da uradim ovaj mali test sa lopticama vate kako bih utvrdio koliko zaista jedna paklica može da naškodi ustima, grlu i plućima, da ne pominjem koliko svaki deo vašeg tela pokušava da vam skrene pažnju da treba da ostavite cigarete i da prestanete da polako ubijate sebe“, napisao je Notap.

„Posledice koje pušenje ostavlja po vaš organizam nisu trajne, a ako to do sada niste znali, evo još jednog razloga da se odreknete duvana.“

„Nikada nije kasno da prestanete da pušite. Jednom kada vidite šta jedna paklica čini vašim plućima, pojačaće vašu volju da joj kažete ‘ne’. Zapamtite, ako sačekate još jedan dan, možda bude prekasno“, dodao je on.

IZVOR: B92

Foto: Youtube/Screenshot
Share Button
(Visited 2.639 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − eighteen =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.