KOJU OD OVIH BANANA BI POJELI? Vaše zdravlje zavisi od odgovora!

KOJU OD OVIH BANANA BI POJELI? Vaše zdravlje zavisi od odgovora!
Share Button

Antioksidansi sadržani u banani u stanju su da zaštite naše telo od raznih bolesti.

Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo postići niz različitih zdravstvenih prednosti.

Neki od nas jedu banane jer volimo i uživamo u ukusu.

Drugi pokušavaju zadržati visoke nivoe kalcijuma. Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive materija koje naše telo treba. Jeste li svesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem telu?

FOTO: FONET

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni dio naše svakodnevne prehrane.

Što je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju sladak ukus. Telo je u stanju da ih lako svari. Antioksidansi sadržani su u stanju da zaštite naše telo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv teških tumora.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite ćelije u telu, osobito abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka.

Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo da ponude. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima.

Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim materijama koje pomažu zdravlje mišića i kostiju.

(Kurir.rs/Espreso/Foto: Printscreen)

Share Button
(Visited 2.215 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + two =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.