„Ko bude gledao klipove ISIS-a, u zatvor na 15 godina“

Share Button

Ljudi koji često budu gledali teroristički sadržaj sa svojih kompjutera mogli bi da se suoče sa kaznom zatvora od 15 godina, navela je britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud.

Kako kaže, u Britaniji će uskoro doći do promene zakona kada su u pitanju onlajn aktivnosti stanovnika. Zbog porasta terorizma, svako ko bude gledao sadržaj koji uključuje propagandne aktivnosti ISIS-a i to bude ponavljao suočiće se za velikom zatvorskom kaznom.

“Oni koji budu gledali kako se pravi bomba, posećivali sajtove terorističkih organizacija suočiće se sa zakonom. Trenutno postoji rupa u zakonu oko materijala koji se gleda i onog koji se preuzima. Izmene u zakonu će omogućiti policiji da bude u korak sa ponašanjem na internetu i da radi na prevenciji terorizma“, rekla je.

Ona je istakla da bi akademici, novinari i pripadnici još nekoliko profesija imali opravdanje ukoliko bi se njihovo ime našlo na listi posetilaca sumnjivih sajtova, kao i da će biti „oprošteno“ i onima koji slučajno preko reklama dođu na ovakve sajtove.

Maksimalna kazna zatvora sa kojom bi se ljubitelji ovakvog sadržaja mogli suočiti biće 15 godina zatvora.

U poslednjih 12 meseci, objavljeno je 67 hiljada tvitova iz Velike Britanije koji promovišu ISIS. Vladi će pomoći i internet kompanije koje aktivno rade na suzbijanju ovakvog sadržaja.

IZVOR: B92

Share Button
(Visited 55 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + four =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.