Kineska mapa lica otkriva s čime se vaše telo bori

Kineska mapa lica otkriva s čime se vaše telo bori
Share Button

Ne čekajte da sve krene naopako: Kineska mapa lica otkriva sa čim se vaše telo bori!

Mapiranje lica „Mien Shiang“ znači čitanje lica i tradicionalna kineska medicina čvrsto veruje kako ono govori puno više nego što mislimo.

Kada jedan od naših najvećih organa – naša koža počinje da daje simptome, to bi mogao biti pokazatelj da nešto drugo ne valja kod nas, a što uzrokuje sve ove neravnoteže kojih često i nismo svesni… sve će se prikazati na našem licu.

Tradicionalna kineska medicina

Kineska medicina smatra da svaki deo našeg lica predstavlja određene organe u našem telu, a kad se pojavi neravnoteža u određenim područjima, na primer bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba da rešavamo.To bi mogao biti širok spektar bolesti, od akni, osipa, i osetljivosti kože do bora i pigmentacija

Čelo: Besika i tanko crevo

Uzrok: Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sistema. Preterana konzumacija alkohola, previše šećera i kasno leganje, takođe će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, takođe mogu biti jedan od uzroka.

Lek: Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vreme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu i prazniti „kantu za smeće“ u glavi.

Između obrva: Jetra

Uzrok: Kao gore, ističe da vaš probavni sastav radi previše i ne dobija dovoljno odmora. Vi mozete takođe biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.

Lek:Preporucuje se zdrava sveža hrana, svež vazduh, smirujuće vežbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije će vam pomoći.

Luk na obrvama: Bubrezi

Uzrok: Preterano unošenje duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.

Lek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Proverite jeste li dovoljno hidrirani sve vreme.

Nos: Srce

Uzrok: Zatvor, probavne smetnje, gasovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visoki krvni pritisak takođe moze doneti probleme s ovog područja vašeg lica.

Lek: Proverite svoj krvni pritisak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slede nizak nivo holesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umereno svakodnevno vežbanje će takođe poboljšati stanje.

Gornji deo obraza: Pluća

Uzrok: Astma, zagađenje, pušenje, sve to će uticati na ovo područje. To je takođe mesto gde nastaju tamni krugovi ispod očiju.

Lek: Držite se podalje od zagađenog vazduha, smoga, dima i dr…Obavezno povećati unos kiseonika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svežem vazduhu se preporučuje, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

Desni i levi obraz: pluća i bubrezi

Uzrok: Pušenje, loša probava, želučani problemi, stres, loša ishrana, previše šećera, moguće alergije.

Lek: Eliminišite obrađene namirnice iz svoje ishrane i proverite da li koristite kvalitetnu šminku ili proizvode za negu kože koje su pogodni za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobilnih telefona, proverite jesu li ta područja čista. Isto važi i za šminkanje sa sunđerima i četkicama.

Usta i brada: Želudac

Uzrok: Ishrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske ishrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, takođe može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Lek: Detoks dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamno zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavetujte se s lekarom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sistemu.

Vilice i vrat: Hormoni

Uzrok: To bi moglo da znači da se vaše telo bori protiv bakterija, stresa, promene u okolini ili promene u ishrani i načinu života. Takođe, bi to moglo da bude i zbog ovulacije.

Lek: Držite područje čisto i što više boravite na svežem vazduhu. Blage vežbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete takođe će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Uši: Bubrezi

Uzrok: Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.

Lek: Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.

kineska mapa lica 0

Izvor:stil.kurir.rs

Share Button
(Visited 1.383 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *