ISTRAŽIVANJE SRUČNJAKA: Pivo ne stvara već skida stomak!

Share Button

Za višak koji ne može da izbegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva – pokazuje istraživanje.

loading…

Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

AKO ste omiljeno piće od hmelja najčešće krivili za “pivski stomak”, možda bi trebalo da potražite novog krivca. Za višak koji ne može da izbegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva – pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu Men’s Helt. Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, čime se brže izbacuju masti.

Pošto sadrži mnogo vlakana, dve čaše ovog alkoholnog napitka će omogućiti da se muškarci mnogo duže osećaju sitim – kaže doktor Stiven Domenig, upravnik Medicinskog centra u Austriji. Stručnjaci su otkrili i da silicijum kojim je pivo bogato, smanjuje unos aluminijuma u sistem za varenje. Tako se usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je važna stavka u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Sve “umerene pivopije” mogu da računaju da su u velikoj prednosti u odnosu na one koji ne piju ovo piće i kada je reč o šansama za srčana oboljenja.

loading…

(Novosti)
Share Button
(Visited 233 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

11 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.