Hoćeš da mu pijana šalješ poruku? 5 razloga zašto je to OČAJNA ideja!

Share Button

Dobro obrati pažnju…

Koliko li si samo puta pijana i pripita nekome ko ti se dopada poslala SMS zbog koga si se posle kajala?

Ne znaš ni sama broj, a to se dešava često jer pod uticajem alkohola emocije prorade i prosto ne možeš da odoliš, a da dečku ili onome koga želiš da smuvaš, ne pošalješ poruku često provokativnog sadržaja. Ili pak mu kažeš da ti nedostaje, da ga voliš, a ujutru kada uzmeš i vidiš tekst poruke pocrveniš i blam te je da tu osobu pogledaš u oči.

Da više ne bi crvenela pred dragim ili frajerom koji ti se dopada, obrati pažnju o čemu treba razmisliti pre nego što pošalješ SMS od koga će te kasnije biti blam.

1. Da li ću se kajati

Da odmah budemo iskreni – hoćeš! Sve što napišeš pod uticajem alkohola imaće efekat blama i stida. Stoprocentne su šanse da se osramotiš, pošalješ brdo poruka jer te alkohol tera da iskažeš emocije koje kriješ, a da ti osoba kojoj su poruke upućene čak i ne odgovori. Zašto ti treba to sramoćenje i da kasnije žališ i poželiš da razlupaš telefon. Zato kad izađeš i počneš da piješ, isključi telefon i uživaj u provodu.

2. Da li ću pokazati pravu sebe

Definitivno ne! Pod uticajem pića pretvaraš se u nekog drugog. Neko je agresivan, neko emotivan, neko plačljiv. Zato imaj na umu da alkohol utiče na percepciju, razmišljanje i da ćeš napisati nešto što u stvari i ne misliš samo da bi nekog možda kobajagi povredila ili mu probudila znatiželju i pažnju. I zato opet ponavljamo, dok piješ neka mobilni ostane u torbi.

žurka

Foto: Profimedia

3. Kakva je zapravo tvoja veza sa dotičnim

Ako ste samo u kombinaciji, a ti si se zacopala do ušiju, ni pod tačkom razno mu pijana ne šalji poruke. Možeš reći tom liku da si se zaljubila, da ti je stalo, a on će pobeći glavom bez obzira. Isto se ne ponašaj ni ako ste tek započeli vezu. Svako će pobeći od lujke koja ga, u sred noći, bombarduje čudnim porukama.

4. Kad poželiš da pošalješ SMS, šta drugo da uradiš

Iskuliraj, odnosno bolje nešto pojedi, na primer picu, popij vodu ili umesto da mu šalješ poruke kreni kući i idi na spavanje. Ili jednostavno zapiši sve što si htela pijana da mu kažeš ali poruku sačuvaj kao neposlatu i videćeš da ćeš se sutra smejati samoj sebi, ali nećeš se osramotiti za sve pare.

5. Pitaj drugaricu šta misli o toj ideji

Iskrena drugarica će ti reći da si “poludela” i da mu nikako ne šalješ sad poruke već da se opustiš, uživaš u piću i igranju. Ako je drugarica trezna, ona je objektivna i njeno mišljenje je pouzdano i tačno. I opet ponavljamo, dok piješ u provodu zaboravi na dragog i uživaj u provodu i ludoj večeri.

Srbija Danas/wannabemagazine.com

Share Button
(Visited 106 times, 1 visits today)

Comments

comments

Afrodita

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − three =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.