Doktor spava u šatoru u garaži da zaštiti ženu i kćer od potencijalne zaraze

Doktor spava u šatoru u garaži da zaštiti ženu i kćer od potencijalne zaraze
Share Button

KALIFORNIJSKI liječnik koji radi na prvoj liniji i liječi bolesnike s koronavirusom nakon smjene se samoizolira.

Dr. Timmy Cheng odlučio je živjeti u šatoru kako bi zaštitio svoju obitelj od potencijalne zaraze. Cheng je podigao šator u svojoj garaži, gdje spava svake večeri nakon napornih smjena u bolnici.

„Dobrovoljno sam postao beskućnik kako bih zaštitio svoju obitelj ako se zarazim i donesem virus kući“, napisao je Cheng na Facebooku. Dodao je kako je jednu noć spavao u automobilu, a zatim četiri noći u bolnici, da bi mu peti dan žena predložila da živi u šatoru u njihovoj garaži.

I am a pulmonary and critical care specialist treating COVID-19. 3/14/2020 was a big day. 3/14/2020 is the day I…

Posted by Timmy Cheng on Недеља, 22. март 2020.

Pulmolog zaposlen u Medicinskom centru u Irvineu odmah je pristao na ideju, a njegova objava na Facebooku postala je viralna i podijelilo ju je gotovo 40 tisuća ljudi. Cheng, koji nije siguran koliko će tjedana ili mjeseci morati živjeti u šatoru, ima i poruku za druge.

„Možete pomoći meni i drugim zdravstvenim radnicima da više ne budem beskućnici boraveći kod kuće“, poručio je dodavši kako nitko nije dovoljno zdrav da se ne bi mogao zaraziti.

„Ostanite doma i pomognite zaustaviti širenje ovog virusa. Bezbroj liječnika, medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika naporno radi na tome da spasi vaš život. Najmanje što biste mogli učiniti je ostati kod kuće kako bismo i mi jednog dana mogli otići kući svojim najmilijima.“

index.hr

Foto: Facebook
Share Button
(Visited 457 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *