Dobro pročitajte i shvatićete: Svako dete je karma roditelja, ništa nije slučajno

Dobro pročitajte i shvatićete: Svako dete je karma roditelja, ništa nije slučajno
Share Button

Dete je kao mašina koja vas gura napred i kada nemate snage, koja vam pokazuje za šta ste sve spremni, a toga niste ni bili svesni

Svaka osoba dolazi na ovaj svet sa specijalnom, jedinstvenom misijom. Dok živi svoj životni put, osoba ispunjava svoju misiju, ali i utiče na život svojih roditelja.

Da, taj mali čovek dolazi da vas nauči toliko toga. On će vas vratiti na pravi put. Ojačati vas. Dolazak deteta će vam radikalno i zauvek promeniti život.

Sa druge strane, roditelji su skloni da dete, odnosno njegovu ličnost ili ponašanje, vide kao „svoj krst“, kaznu za nešto što su radili u mladosti, umesto da cene sve ono lepo što potomstvo donosi.

Ako star čovek iskreno sagleda svoj život i analizira ga, sigurno će videti sve uspehe i pobede koje nikada ne bi postigao da nije imao dete, bilo da je u pitanju promena rđavog karaktera ili uspeh u karijeri na koji ga je motivisalo dete, ili nešto treće.

Dete je kao mašina koja vas gura napred i kada nemate snage, koja vam pokazuje za šta ste sve spremni, a toga niste ni bili svesni. Koliko ljubazni, strpljivi i nesebični umete da budete.

Deca često roditeljima otvaraju nove poglede na život. Kada bi roditelj bolje razmislio i saslušao, verovatno bi shvatio da je dete u pravu.

Razmislite – koliko ste mudriji postali kad ste se ostvarili kao roditelj?

Ako vaše dete više ne živi sa vama, ako je vaš odnos poljuljan, razmislite gde ste napravili grešku, šta niste saslušali, šta niste razumeli. Nikad nije kasno da razumete.

Ako imate bolesno dete, to je lekcija života koja će vas učiniti jačim. Učiti vas da uživate u životu, u svakom danu, šta god da se dešava. Da vidite sreću u najmanjim stvarima. Takvo dete je poseban dar. S božjom pomoću, ono će ozdraviti i zajedno ćete uživati u plodovima najvažnije lekcije koju ste naučili.

Autor: Stil.kurir.rs

 *Foto: Pixabay

Share Button
(Visited 587 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × two =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.