DA LI TE BIVŠI ŠPIJUNIRA NA FEJSU: Što pre ove stvari saznaš, lakše ćeš preboleti raskid veze!

Share Button

Sigurni smo da često pomislite ma bivšeg… S nekim bivšim partnerima ostanemo u dobrim odnosima, neke ne želimo nikada više ni da čujemo, ni da vidimo, za neke se nadamo da ćemo ih ponovo negde sresti… Kako god bilo, neke je informacije o bivšima zanimljivo znati.

Dobra strana ogovaranja

Iako nije lepo ogovarati, jedna nedavna studija Univerziteta iz Utaha pokazala je kako izražavanje negativnih emocija koje osećate prema bivšima ima pozitivan učinak za vas – manja je verovatnoća da ćete pasti u depresiju nego kada osećanja držite duboko u sebi. Ako pustite sva svoja osećanja napolje, velika je verovatnoća da ćete raskid brže preboleti.

Zadržite kontakt

Iako ste verovatno očekivali da je poželjno da prekinete komunikaciju s bivšim, istina je potpuno drugačija. Naravno, u slučaju da za njim još malo patite. Studija Univerziteta u Arizoni pokazala je da ćete raskid lakše podneti ako održite neku vrstu kontakta s bivšim. Intenzitet komuniciranja ne treba da bude onakav kao kada ste bili zajedno, ali par neobaveznih mejlova ili poruka kojom mu čestitate rođendan apsolutno su prihvatljivi.

Bliskost s novim dečkom razvijte pričom o bivšem

Ne treba novom dečku da po cele dane pričate o bivšoj vezi, jer biste tako jedino postigli da on pomisli kako još niste preboleli bivšeg. Međutim, istraživanja su pokazala kako iskrenost o bivšim vezama i problemima razvija prisnost i intimnost.

Da, on prati vaš profil na fejsu!

Rezultati nedavno sprovedene ankete pokazali su da 85% ispitanika redovno špijunira profil bivšeg partnera, a svaka peta osoba to radi barem jednom nedeljno. Iako ne znamo tačno zašto je to tako, proučavanje profila bivših partnera očigledno nas i te kako veseli. Zadovoljavanje radoznalosti sigurno je jedan od razloga!

Velika je verovatnoća da vas bivši želi nazad

Jedna anketa sprovedena među muškarcima i ženama pokazala je da su muškarci ti koji su za bivše partnerke emocionalno više vezani nego što je to obrnuto. Većina ispitanih muškaraca koji su i dalje bili solo izjavila je kako bi i dalje voleli da su u vezi s bivšom devojkom, dok je istu stvar želela samo jedna četvrtina ispitanih žena. Zanimljivo, zar ne?

Imamluddasampapir.com/cosmopolitan.hr
Share Button
(Visited 40 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

eighteen + 1 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.