Čudovište 4×4: Ne zovu ga uzalud “tenk”

Čudovište 4×4: Ne zovu ga uzalud “tenk”
Share Button

Mala auto-kompanija Rezvani Motors poznata je po sportskim automobilima. Ovog puta iskoračili su iz svoje “zone komfora” i napravili svoj prvi SUV – i to kakav.

Vozilo, prigodno nazvano Rezvani Tank, osmišljeno je kao ekstremni SUV napravljen za najteže off-road izazove, a izvesno je da posmatrače neće ostaviti ravnodušnim.

Nesvakidašnji, izrazito robustan dizajn spoljašnjosti karakterišu detalji koje obično viđamo na vojnim terencima, dok je unutrašnjost opremljena luksuznim materijalima i sadržajima, ali je ujedno i minimalistička tako da se potpuno uklapa u eksterijer vozila.

Rezvani Tank nudi prostor za prevoz do 5 putnika, a zadnja vrata se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih, čime je olakšan pristup onima koji treba da se smeste na zadnju klupu.

Pogonska jedinica ne zaostaje za monstruoznošću spoljašnjosti SUV-a. Ispod haube se nalazi 6.4 litarski V8 koji proizvodi 500 ks, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Moćni agregat trebalo bi da obezbedi odlična ubrzanja, ali Rezvani na žalost nije obajvio podatke o performansama vozila.

Kada već spominjemo vojne terence, na koje Tank izgledom podseća, treba napomenuti da ovaj SUV među doplatnim opcijama ima i sistem sa noćnom, tj. termalnom kamerom, kao i oklop koji štiti putnike od projektila.

Rezvani je već počeo da prima narudžbine za model Tank, a početna cena iznosi čak 178.000 dolara.

.

.

.

.

.

.

B92

Share Button
(Visited 604 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *