BOGATI zbog pandemije kupuju SUPERLUKSUZNA skloništa! A dole – Bazen, sauna, teretana, TRAVNJACI! (VIDEO)

BOGATI zbog pandemije kupuju SUPERLUKSUZNA skloništa! A dole – Bazen, sauna, teretana, TRAVNJACI! (VIDEO)
Share Button

I dok se ljudi širom sveta od koronavirusa štite rukavicama i medicinskim maskama, oni dubljeg džepa traže trajnija i sigurnija rešenja.

Bogataši širom sveta kupuju bunkere, skloništa koja će im omogućiti da prežive pandemiju. Današnji bunkeri luksuzniji su nego ikad, a firme koje ih grade imaju pune ruke posla.

Generalni direktor teksaške firme „Rising S Company“, Gari Linč, još je 2016. rekao kako interes za visoko luksuznim podzemnim bunkerima nije bio nikad veći, a kako je proglašena pandemija koronavirusa, telefon ne prestaje da mu zvoni

„Imamo više modela bunkera. Najluksuzniji je Aristokrat, koji ima bazen, saunu, teretanu, zelene površine i garaže“, kazao je Lynch.

Ron Habard, direktor „Atlas Survival Sheltersa“, rekao je kako oni promovišu skloništa pod nazivom „Sigurni podrum“, a koja ugrade u nekom delu kuće.

„Može se nalaziti ispod dnevne sobe, kuhinje ili garaže a sastoji se od sigurne sobe, vinskog podruma i sobe za oružje“, pojasnio je Habard.

I dok neki preferiraju da budu sami, drugima je zanimljivije da eventualnu apokalipsu preživljavaju u zajednici koja nudi iskustvo sličnije životu u stvarnom svetu.

Većina takvih skloništa može primiti nekoliko stotina ljudi, a uključuje prehrambene namirnice za godinu dana ili više te imaju hidroponske vrtove. Dizajneri razvoja takođe rade na tome da kreiraju zajednice s članovima upoznatim s raznim veštinama potrebnim za dugotrajno preživljavanje, od lekara pa do učitelja.

Direktor kompanije Vivos, Robert Vićino kaže kako su postrojenja opremljena kao mali grad, imaju i pozorište, učionice, bašte, kliniku, spa i teretanu. Za one koji traže još više luksuza, kompanija nudi i Vivos Europa One, jedinicu predstavljenu kao moderna Nojeva barka u bivšem skladištu vojne opreme u Nemačkoj.

„Ne trebaju nam skloništa od karantina, nego od svega onoga što će doći kasnije. Dok god postoji potreba, mi ćemo graditi skloništa. Ovaj svet neće postati sigurnije mesto“, zaključuje Vićino.

Pripadnici svetske elite poput Bila Gejtsa, za kojeg se šuška kako ima bunkere na svakom od svojih poseda, beg od moguće apokalipse traže u bunkerima koji mogu da izdrže nuklearni napad, pad asteroida, ratove i pandemije.

Srbija Danas

Foto: Youtube printscreen/ Logic Integration
Share Button
(Visited 838 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven − four =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.