Bio je najsuroviji i najbolesniji ubica u istoriji: Ali ono što je bilo šokantno je njegov izgled!

Bio je najsuroviji i najbolesniji ubica u istoriji: Ali ono što je bilo šokantno je njegov izgled!
Share Button

Albert Fiš je bio jedan od najgorih američkih serijskih ubica – kanibal, pedofil i sadomazohista, poznat po tome što se hvalio da je ubio po jedno dete u svakoj američkoj saveznoj državi!

Rođen je kao Hamilton Fiš, a ime Albert dodao je nakon smrti starijeg brata. U trenutku rođenja, otac mu je imao 75 godina, a majka 32. Ubrzo nakon očeve smrti poslat je u sirotište gde je bio žrtva zlostavljanja. Veruje se da je negde u to vreme Fiš počeo da zapravo uživa u bolu.

Zatim, 1880. njegova majka našla je posao i uzela ga je iz sirotišta.

Odrastajući, Fiš je često išao i u javna kupatila, gde je mogao da gleda gole muškarce. Godine 1890. počeo je da se prostituiše i time se bavio osam godina sve dok mu majka nije ugovorila brak.

Iako je izgledalo da je Fiš ostavio poročni život za sobom i počeo da radi kao moler, potajno je nastavio svoj bolesni hobi – zlostavljanje dece, uglavnom dečaka mlađih od 6 godina. Kako je vreme prolazilo, postao je opsednut seksualnim sakaćenjem.

Uživao je da jede sirovo meso

Porodica se 1910. godine preselila u Delaver. Fiš je tu upoznao devetnaestogodišnjeg mentalno zaostalog Tomasa Kedena sa kojim se upustio u sadomazohističku vezu. Ipak, uskoro je želeo više.

Odveo je Kedena u izolovanu šumsku kuću i mučio ga dve nedelje, odsekao mu deo penisa i pojeo ga. Zatim je nesrećnom mladiću zavio rane, dao mu 10 dolara i nestao. Do danas se ne zna šta se dogodilo sa Kedenom nakon toga.

Tokom 1917. Fišaeva žena je pobegla ostavivši ga da brine o šestoro njihove dece. Posle ovoga Fiš je počeo da “čuje glasove”. Navodno, jednom se zavio u tepih, rekavši da prati instrukcije Jovana Apostola.

U isto vreme, Fiš je počeo da uživa u samopovređivanju. Ubadao je sebi igle po telu, posebno po penisu, a nekada je tražio i od sopstvene dece da mu to rade. Takođe je tukao sebe drvenom batinom na koju je ukucao bodlje.

Iznenađujuće, ali osim ovih bolesnih zahteva, nema dokaza da je Fiš ikada povredio ili zanemarivao sopstvenu decu.

Nakon ovoga, samo korak ga je delio od rastuće fascinacije prema

kanibalizmu. Fiš je počeo da jede isključivo sirovo meso, ali mu ni ovo nije bilo dovoljno. Godine 1910. prvi put je ubio – dečaka Tomas Beden iz grada Vilmington u Delaveru.

Čudovište iz dečjih noćnih mora

Najviše zločina Fiš je počinio nad mentalno bolesnom ili Afroameričkom decom. Jednom kada bi pronašao žrtvu, Fiš bi je mučio, sekao i na kraju ubio koristeći svoje “alate iz pakla” – mesarski nož, sataru i ručnu testeru. Zatim bi je pojeo i tako ukonio telo. Godinama zbog toga nije bio otkriven.

U maju 1928. Fiš je u novinama video oglas koji ga je zaintrigirao. Izvesni Edvard Bad je tražio posao sa sledećim opisom: „Mlad čovek, 18 godina, želi posao u unutrašnjosti“.

Tada 58-godišnji Fiš je uskoro posetio porodicu Bad, na Menhetnu i predstavio se kao farmer Frenk Hauard. Doživeo je neprijatno iznenađenje kada je shvatio da je Edvard mnogo veći i krupniji nego što je očekivao.

Umesto toga, ubica se fokusirao na dečakovu desetogodišnju sestru Grejs.

Obećao je da će zaposliti Bada i da će ih ponovo posetiti za nekoliko dana. Tokom druge posete, rekao je da je čvrsto odlučio da zaposli Edvarda, a roditelje, Deliju i Alberta I Bada, zamolio da puste mladu Grejs sa njim na rođendan njegove sestre.

Nije poznato kako, ali Fiš je uspeo da ubedi roditelje da puste devojčicu. To je bio poslednji put da je Grejs viđena živa.

Policija je uzalud tragala za Frenkom Hauardom jer takav čovek nikada nije postojao. Čak šest godina nakon otmice, na adresu Badovih stiglo je anonimno pismo prepuno odvratnih detalja o tome kako je devojčica ubijena i zatim pojedena.

Iako pismo nije bilo potpisano, policija je uspela da prati trag sve do Fiša koji je konačno uhapšen. Ubrzo je priznao da je ubio i pojeo Grejs.

Najstrašniji serijski ubica dece

Jedanaestog dana marta 1935. godine počelo je suđenje najstrašnijem serijskom ubici dece u Americi.

Fiš je tvrdio da mu je Bog naredio da ubija decu, a odbrana se zasnivala na njegovoj neuračunljivosti. Ipak, nakon samo 10 dana suđenja, Albert Fiš je proglašen mentalno zdravim, samim tim svesnim onoga što je počinio i – apsolutno krivim.

Kasnije je otkriveno da je većina porote smatrala Fiša ludim, ali nije želela da na taj način izbegne smrtnu kaznu. Pogubljen je u zatvoru Sing-Sing 16. januara 1936. kao najstarija osoba ikada ubijena na električnoj stolici.

U trenutku smrti imao je 65 godina.

Autor: Istorijskizabavnik.rs

Foto: Printscree/ youtube/ Rob Gavagan
Share Button
(Visited 731 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − one =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.