Bil Gejts ima novu superjahtu od 645 miliona i njeno gorivo je – tečni vodonik!

Bil Gejts ima novu superjahtu od 645 miliona i njeno gorivo je – tečni vodonik!
Share Button

Superjahta ima prostor za 14 gostiju, ima 31 člana posade, teretanu, joga studio i salon za masažu, kao i bazen na zadnjoj palubi.

Poznato je da je Bil Gejts  redovno letovao po Mediteranu na luksuznim jahtama, ali sada je prvi put postao vlasnik jedne superjahte.

Akva jahta se napaja tečnim vodonikom, koji se nalazi u dva rezervoara, što znači da je jedino njeno gorivo voda. Inicijator ovakvog modela jahte bio je upravo Gejts, kao još jedan u nizu njegovih projekata u istraživanju alternativnih goriva.

Jahta Aqua

Foto: Profimedia/Ferrari Press Agency

Cena plovila je 645 miliona dolara.

Superjahta sadrži prostor za 14 gostiju, ima 31 člana posade, teretanu, joga studio i salon za masažu, kao i bazen na zadnjoj palubi.

Ova luksuzna jahta prvi put je prikazana javnosti 2019. godine.

Kako prognoziraju stručnjaci, skupocena jahta biće spremna za plovidbu otvorenim morima tek 2024. godine.

Vodonik se pumpa kroz posebnu vrstu ćelija za gorivo, koje ga pretvaraju u električnu energiju, istovremeno ispuštajući samo vodu koja se može bezbedno ispuštati u okean.

Jahta Aqua

Foto: Profimedia/Ferrari Press Agency

Dizajner ovog fantastičnog broda je Sander Sinot, a nada se da će ovaj izum otvoriti put ka ekološkoj budućnosti superjahta industrije.

– Svakim projektom izazivam svoj tim i sebe da nadmašimo sebe. Za razvoj Akva jahte crpili smo inspiraciju iz životnog stila vlasnika, fluidne svestranosti vode i vrhunske tehnologije. Radeći zajedno brodograditeljima proveo sam pet meseci usavršavajući sve detalje – rekao je Sinot.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Foto: Profimedia

 

Share Button
(Visited 5.861 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *