5 znakova da je vaš telefon zaražen virusom

5 znakova da je vaš telefon zaražen virusom
Share Button

Pet problema koji se nalaze u nastavku jasan su pokazatelj da sa vašim telefonom nešto nije u redu.

Najslabija tačka pametnih telefona je to što su podložni virusima. Zbog toga, nemojte da okrećete glavu ukoliko primetite neki od znakova koji se nalaze u nastavku, jer oni pokazuju da je vašem telefonu potrebno temeljno čišćenje.

Prekratko trajanje baterije

Nakon dužeg korišćenja telefona otprilike znate koliko bi trebalo da traje baterija u odnosu na intezitet korišćenja. Dakle, ako je vek trajanja baterije poprilično smanjen, a niste je punili više od 1000 puta, onda je u telefonu virus.

Propušteni pozivi

Kao i telefoni, tako su i virusi pametni, pa utiču na dolazne i odlazne pozive. Ne brinite, niste gluvi, ako primetite veći broj propuštenih poziva, a glasnoća je podešena kao i uvek, virus je logična misao. Ista priča važi i ako imate smetnje za vreme telefonskog razgovora.

Veliki računi

Ovo su jedni od gorih virusa, jer nakon što se uvuku na vaš telefon krenu da bez kontrole šalju SMS poruke na posebne telefonske brojeve koji se dodatno naplaćuju.

Povećanje potrošnje interneta

Ista priča kao i sa telefonskim računima. Postoje virusi koji će tajno “pojesti” vaš besplatni internet, a onda kreće naplata.

Usporen rad uređaja

Slično kao i sa trajanjem baterije, tako ste nakon nekog vremena upoznati i sa brzinom rada vašeg uređaja. Stoga posumnjajte na virus ako performanse vašeg telefona odjednom više nisu kao što su bile.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Foto: Foter/Flickr/Janitors, Christophe Verdier
Share Button
(Visited 440 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + 4 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.