40% žena ne menja gaćice svaki dan: Igrate se za 5 strašnih posledica!

40% žena ne menja gaćice svaki dan: Igrate se za 5 strašnih posledica!
Share Button

Prljava tkanina se neprestano trlja o kožu dok hodate, sedite i pomerate se na bilo koji način, a ako se ignorišu, ovo neprijatno stanja vodi do još gorih

Verovali ili ne, istraživanja su pokazala da čak 40 odsto žena ne menja gaćice svakog dana!

Prema podacima studija, prosečna žena ima u garderoberu oko 30 pari gaćica, a 2019. godine taj broj je bio svega 12, piše Stil.A da li ste znali kojih 5 stvari mogu da vam se dogode ako ste i vi jedna od njih?

Svrab

Ovo je prva posleduica neredovnog menjanja gaćica. To se dešava zbog nakupljanja bakterija na tkanini, koje se potom prenose na osetljivu kožu ovog područja. Najgori svrab je u području vagine i prepona, zato se potrudite da intimni delovi kože na sebi uvek imaju čist donji veš. Ako budete ignorisali svrab i nastavili po starom, posledice mogu biti i mnogo veće.

Rane i osip

Prvo se javlja svrab, a prate ga rane ili osip na koži. Prljava tkanina se neprestano trlja o kožu dok hodate, sedite i pomerate se na bilo koji način, a ako se ignorišu, ova stanja vode do vidljivog crvenila i izbočina. Zapamtite – bakterije sa prljavih gaćica neće nikuda otići dok ih vi ne oterate!

 Drugačiji miris vagine

Ako na područuju oko vagine nema čistog vazduha, koji prljav donji veš blokira, miris vagine može da se promeni u vrlo neprijatan. Što više nosite jedne gaćice, kiseonika je sve manje, pa će se grozni mirisi nakupiti brzo.

 Gljivične infekcije

Ova situacija će se zasigurno desiti ako uz gaćice koje nosite već nekoliko dana, u njima ima dosta znoja. Isto kao što znate da ne smete dugo da sedite u mokrom kupaćem, tako isto ne smete da sedite ni u vlažnim gaćicama. Gljivice vole vlažna područja, zato počnite redovno da menjate veš, da ne bi došlo do infekcije. U još većem riziku su one žene koje nose veš koji nije napravljen od čistog pamuka.

Urinarne infekcije

Urinarne infekcije nastaju kada bakterije počnu da odlaze u urinarni trakt, a to može da se desi iz nekoliko razloga. Jedan od njih je neredovno menjanje veša – ako ne menjate gaćice nekoliko dana, velike su šanse da čestice izmeta završe na tkanini. Ako one na kraju završe u urinarnom traktu, dobili ste infekciju koja nije nimalo prijatna i zahteva obavezno lečenje.

Kurir.rs
Foto: Profimedia
Share Button
(Visited 7.388 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *