4 znaka koja jasno govore da ste alergični na alkohol

Share Button

Ako se nakon konzumiranja alkohola osećate malo “čudno”, to ne mora uvek da bude znak da ste malo preterali sa pićem.

Ako često osećate različite simptome dok pijete alkohol, to može da znači da ste razvili alergiju na alkohol i da vaš organizam ne može da ga preradi onako kako treba.

Ispostavilo se da postoje neki karakteristični simptomi koji ukazuju na alergiju na alkohol.

Crvena upaljena koža

Ako vam se lice zarumeni i izbiju vas graške znoja, to može da bude reakcija na alkohol, ali ako vaše lice previše pocrveni to može da bude indikator alergije. Alkohol širi krvne sudove i pojačava cirkulaciju, ali kada vaše telo ne može da neutrališe acetaldehid dovoljno brzo, kapilari na licu se alarmantno šire i pojačavaju rumenilo. Uz to, on će vam podići pritisak i ubrzati rad srca.

Koprivnjača

Koprivnjača može da se javi kao posledica stimulacije otpuštanja histamina pod dejstvom acetaldehida. Osetljivost na neke sastojke u alkoholu kao što su pšenica, ječam i raž može da dovede do pojave alergije. Zbog toga treba izbegavati određene vrste alkohola koje ih sadrže.

Problemi sa disanjem

Zbog porasta koncentracije histamina, mogu da se jave poteškoće sa disanjem i slinavljenje. Netolerancija na histamine može dovesti do upale mekog tkiva koje se nalaze u nozdrvama i mogu da dovedu do svraba u očima, grebanja u grlu I kijanja.

Dijareja i mučnina

Ako vas boli stomak i muka vam je kad pijete, nemojte odmah da okrivite hranu koju ste pojeli pre nego ste počeli da pijete. Alkohol može da poveća koncentraciju stomačne kiseline koja može da se podigne i izaove bol u stomaku. Kako biste izbegli dijareju kada pijete, nemojte kombinovati alkohol i kofein.

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Share Button
(Visited 77 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 5 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.