Trikovi kako da na svakoj fotografiji izgledate sjajno

Share Button

Mnogi od nas fotografisanjem žele da ovekoveče posebne i radosne trenutke. Ako spadate u one koji ispadaju loše na fotkama imamo dobre vesti – fotogeničnost je veština koju možete savladati.

1007641-fotoaparat

1. Trepćete li dok čekate da fotograf ‘okine’ i onda na svakoj fotografiji imate zatvorene oči? Evo šta da radite – zažmurite neposredno pre snimanja i lagano otvorite oči pre samog ‘klika’. Zaboravite na poluzatvoreni pogled na fotkama.

 

2. Da biste izbegli podbradak, izdužite vrat i lice lagano pomaknite prema napred. Bradu blago nagnite prema dole. Možda zvuči komplikovano, ali efektom ćete biti zadovoljni.

 

3. Pripazite na šminku. Ako vam je puder jako svetao, to će se svakako videti na fotografiji. Vodite računa da su vrat i lice u istom tonu.

 

4. Maskara i doterane trepavice su obavezne. Otvoriće vam oči, a dodatnim svetlom pri fotografisanju dobiće sjaj.

 

5. Pregledajte stare fotografije i pokušajte naći prepoznatljiv obrazac na onima gde ste zadovoljni kako ste ispali. Je li to smešak ili fotografisanje pod određenim uglom? Utvrdite zajedničku crtu i oponašajte je pri sledećem fotograsiranju.

 

6. Nekoliko kapi za oči poput Visina pomoći će da vam pogled bude svetliji i budniji.

 

7. Rumenilo je potrebno! Bez boje na obrazima, lice može izgledati dvodimenzionalno na fotografijama. Nanesite srednje ružičastu nijansu na jagodične kosti što će vam pomoći da lice izgleda oblikovano.

 

8. Ne gledajte pravo u fotoaparat. Radije blago zakrenite glavu i krajnji rezultat će biti bolji.

Imamluddasampapir.com/24sata
Share Button
(Visited 43 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

2 + sixteen =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.