U PIĆU JE LEK: Ubrizgali mu alkohol u srce – spasli mu život!

Share Button

Britanac Ronald Aldom (77) pristao je na eksperiment lekara koji su mu uz pomoć katetera do srca direktno sproveli alkohol. Aldom, koji ima dva bajpasa, odlučio se za ovu metodu nakon više godina bezuspešnog lečenja.

Ronald Aldom (77) iz Velike Britanije godinama boluje od ventrikularne tahikardije zbog koje su mu ugradili dva bajpasa. Međutim, u poslednje dve godine Aldom je imao pojačanu aritmiju zbog koje se obratio specijalnom timu lekara koji mu je spasao život ubrizgavši mu u srce čist alkohol.

Nakon višegodišnjeg neuspelog lečenja po drugim klinikama, lekari su uz saglasnost Aldoma izvršili eksperiment tako što su mu sproveli kateter do srca kroz koji su pustili etanol.

Alkohol, koji je izazvao mali šok u srcu sličan slabijem srčanom napadu, ustalio je rad koji je do tada bio veoma ubrzan.

– Ovo je nova metoda lečenja srca. Do sada se samo pričalo o njoj, ali sada ćemo je široko primenjivati – rekao je kardiolog Piter Džonson i dodao da bi neuspešnost ovog eksperimenta rezultirala smrću.

Govoreći o svom stanju nakon zahvata, Aldom je rekao kako je veoma zahvalan timu lekara koji mu je, kako kaže, olakšao život.

– U bolnicu sam došao sa ugrađena dva bajpasa. Međutim, ni oni mi nisu bili od pomoći jer sam i dalje imao neprestanu tahikardiju. Mislim da je divno što su lekari učinili sve da mi pomognu, da nisu, ja ne bih bio ovde sada – dodao je Alom.

Share Button
(Visited 130 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 3 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.