Mirišu PRDEŽE pacijenata za 50 hiljada dolara!

Share Button

Zdravstveni sistem najmnogoljudnije zemlje sveta ima vrlo neobične stručnjake: profesionalne „mirisače golubova“ koji imaju zadatak da na osnovu smrada rektalnog gasa pacijentima postave dijagnozu.

Ako ste ikada pomislili da je baš vaš posao najgori na svetu, razmislite još jednom: ovaj koji ćemo vam danas predstaviti zaista nema konkurenciju. Naime, u Kini ljude plaćaju da mirišu „vetrove“ pacijenata da bi im na osnovu toga odredili dijagnozu i uopšteno – zdravstveno stanje.

Prema tome, ljudi ovim „stručnjacima“ bukvalno – da se tako izrazimo – „puštaju goluba“ u lice,  a verovali ili ne za ovaj posao oni su plaćeni sa čak 50.000 dolara godišnje.

Koliko su oni profesionalni govore iskustva mnogih koje su spasli od teških bolesti prepoznajući im bolest na osnovu rektalnog gasa.

Ukoliko rektalni gas ima baš jako neprijatan miris, to ukazuje na bakterijsku infekciju, a ukoliko gas miriše na ribu, to veoma često ukazuje na bolest digestivnih organa ili u krajnjem slučaju na tumor. Kako ističu, miris gasa na beli luk često ukazuje na prejedanje i na moguću upalu debelog creva.

Na neki svoj bizarni način, ovaj posao za Kinu izgleda i više nego idealno, ali pre nego što se, poneseni novcem, spakujete i krenete put Kine, potrebno je da znate da postoje uslovi za ovaj posao.

Naime, kako bi dobili ovaj posao, kandidati moraju da imaju između 18 i 45 godina, da su nepušačii da su im disajni organi „kristalno čisti“. Kada ispunite ove početne uslove, idete na testiranja različitih mirisa kao i na trening (šta god da se tamo trenira) koji ukoliko prođete dobijate posao.

Share Button
(Visited 212 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + 2 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.