„IZGOREO“ OD POSLA: Izbo se nožem da dobije bolovanje!

Share Button

Direktor jednog od najvećih osiguravajućih društava u Nemačkoj prijavio je da je napadnut, ali se ispostavilo da je samog sebe provredio jer nije mogao da izdrži pritisak na poslu.

Sindrom „burn-out“ postao je jedan od glavnih razloga za bolovanje u Nemačkoj, a samo ove godine broj ovakvih pacijenata porastao je za deset odsto.

Sedamdesetih godina prošlog veka psihičke smetnje bile su gotovo nezamisliv razlog odlaska na bolovanje: za samo dva procenta od svih dana bolovanja je potvrda stizala od psihijatra ili psihoterapeuta.

Međutim, „Dojče vele“ piše da je već prošle godine udeo takvog bolovanja porastao na 13 odsto, a da i dalje vrtoglavo raste.

List navodi slučaj regionalnog direktora za severoistok Nemačke jednog od većih nemačkih osiguravajućih društava „Provinzial“ koji je prošle nedelje prijavio kako je napadnut, ali se ubrzo ustanovilo kako se nikakav napad nije dogodio, već je direktor sam sebi naneo povrede jer više nije mogao da izdrži pritisak na poslu.

‘Burn-out’ se ne leči pomoću tri dana ležanja

„Burn-out“ i depresija nisu poremećaji koji se leče sa nekoliko pilula, limunadom i tri dana u krevetu. Postoji već prava industrija velnes programa, masaža i relaksacija, ali retko pomognu dugoročnom „punjenju baterija“ onima kojima je već „puna kapa“ njihovog radnog života.

Telegraf.rs 

Share Button
(Visited 113 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 3 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.