Top 5 najtvrdoglavijih rasa pasa

Top 5 najtvrdoglavijih rasa pasa
Share Button

Da li je i vaš ljubimac među njima?

Svi ti neodoljivi štenci kad dođu u naš dom budu od prvog trenutka voljeni. Razlozi da volimo ove životinje su nebrojani, a jedna od glavnih jeste bezgranična ljubav koju nam uzvraćaju i privreženost koju osećaju do kraja života.

Međutim, koliko god da je lepo sa ovim malim stvorenjima, postoje i neki trenuci kad se pitamo da li oni to nas zezaju ili…ali to samo vlasnici pasa znaju kako im je…

Neke rase psa su tvrdoglavije od proseka i prave veću muku vlasnicima u čijim domovima borave. Ljubav i želju za igranjem ispoljavaju na neke čudne, ponekad naporen načine.

Vrlo često se neće ni odazvati na pozive gazde jer u tom trenuku imaju neke interesantnije stvari kojima su posvećeni.

Ukoliko još uvek niste nabavili psa, a planirate, upozoravamo vas, ovo su 5 najtvrdoglavijih rasa pasa:

5. Erdel terijer

Ova vrsta terijera je kralj svoje rase. Njihove karakteristične osobine su upornost, samostalnost,razigranost i visok nivo inteligencije. Kako bi bili u svom elementu, moraju da imaju izazove, koje će, budite uvereni, bez problema rešiti.

4. Sibirski haski

Haskiji su pametni i samostalni psi, ali sibirski haski je poznat po svojoj tvrdoglavosti. Za njih ne postoji ’NE’ ukoliko su oni zacrtali da žele nešto da urade.

3. Džek rasel terijer

Nekako dolazimo do zaključka da psi koje odlukuje intelegencija, skloni su tome da razviju tvrdoglavost. Privreženost džek rasel terijera porodici ga ne sprečava da svoju veliku energiju iskoristi da ostvari sve što zacrta, bez obzira na komande i molbe svojih gazda.

2. Jazavičari

Problem sa kojim se susreću vlasnici ovih divnih malih stvorenja jeste što jazavičari ne razumeju reč ’NE’. Ne postoji način da ih sprečite da oni skakuću i svoju energiju troše na neke svoje zamisli.

1. Bigl
Prvo mesto na listi najtvrdoglavijih rasa pasa, zauzima neodoljivi mali bigl. Na internetima najčešća tema koju vode vlasnici bigla se odnose na njegovu tvrdoglavost. Njihova ’tvrda glava’ zadaje muke svima koji su se susreli sa njima. Jedini način da savladate njihovu tvrdoglavost jeste da sa njima pregovarate hranom, ali ni tad nemojte imati previše poverenja u taj ’dogovor’.

budoar.rs

Share Button
(Visited 2.063 times, 4 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *