Snažan, inteligentnan i odan zaštitnik: Ovo su razlozi zašto treba imati staford terijera za ljubimca!

Share Button

Kada dođe u prave ruke,  ovi naizgled opasni psi se savršeno slažu sa ljudima i idealni su za porodicu sa decom.

Američki staford terijeri zbog svoje veličine odaju utisak velike snage, a zapravo u sebi su nežni i veoma odani psi.

Izazivaju veliku pažnju i oko njih se često vode rasprave i važe brojne predrasude. Staford je neustrašiv i odlučan pas koji se odlikuje inteligencijom,a istovremeno je nežan i odan ljubimac.

S obzirom na to da je porodičan pas, on uživa u okruženju ljudi koji ga vole i gde se oseća voljeno. Njegova privrženost  je bezgranična i on sve čini kako bi usrećio svoje vlasnike.

Iako na prvi pogled izgledaju opasno i grubo, ovi psi su zapravo deca u duši, koji uživaju u maženju i druženju sa ljudima.

Njegova dlaka traži vrlo malo nege i lako ju je održati čistom. Staford traži mnogo šetnje kako bi na pravi način iskoristio silnu energiju koju ima.

foto: Shutterstock

Marija Ferenček, timariteljica pasa priča kako su ovi psi nepravedno na lošem glasu.

„Tragično je što se uz staford terijere i njima slične pse vežu mnoge predrasude te su često izvrgnuti lošem publicitetu. Tome su pridoneli neodgovorni pojedinci koji nisu dorasli takvom psu“.Osoba koja želi da udomi staforda, mora da ima određene odlike kako bi udomljenje bilo odgovorno i kvalitetno.

Ovaj pas se ne preporučuje ljudima koji će mu popustiti u svakom trenutku ili onima koji mu neće posvetiti dovoljno vremena. Osoba koji želi da udomi takvog psa mora biti odgovorna, stabilna i spremna da uloži vreme i trud kako pas ne bi postao opasan za okolinu u kojoj živi“, kaže ona i dodaje:

foto: Shutterstock

„Nepouzdani i neodgovorni vlasnici ovakvom psu stvaraju lošu životnu atmosferu i time podstiču loše ponašanje. Staford mora da ima čvrstu ruku vlasnika, mora se već pri ulasku u porodicu socijalizovati s ljudima i drugim psima. Bitno je znati da se pas ne rađa agresivan i loš, već se tome uči“.

Stafordi su dobrog zdravlja, te uz dobru negu mogu  da dožive do 16 godina.

Autor: Stil/Zadovoljna.hr

Share Button
(Visited 2.198 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + nineteen =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.