Istinite priče o životinjama koje su spasile ljude od smrti

Share Button

Izdvajamo nekoliko istinitih priča o životinjama koje su spasile sljude od sigurne smrti.

Često čujemo priče kako je neko spasio životinju od sigurne smrti, ali dešava se i obrnuto. Ovo je sedam priča o životinjama koje su ljude izvukle iz ralja smrti.

Lavovi spasili devojčicu od otmičara

Kada se nađete situaciji da ste bespomoćni i povređeni verovatno ne biste voleli naići na čopor lavova koji bi vas bez problema mogli raskomadati, ali čini se da ove 150 kilograma teške mačke ipak imaju meko srce. Jedna devojčica iz Kenije nestala je u blizini roditeljskog doma, ispostavilo se da su je otela trojica muškaraca kako bi je prisilili na udaju za jednog od njih. Kad ju je policija konačno pronašla, otmičara nije bilo nigde u blizini, a devojčica je bila okružena lavovima koji su trojicu muškaraca oterali od nje. Lavovi su je čuvali taj celi dan ne dopustivši nikome da joj se približi. Stručnjaci kažu da su se lavovi tako ponašali zbog reakcije na njen plač koji ih je asocirao na jecaje njihovih mladunaca.

Gorila spasila trogodišnjaka

Trogodišnji dečak iz Illinoisa pao je preko ograde u zoološkom vrtu pravo u nastambu gorila. Dečak je pao sa visine od 5,5 metara i udario glavom pri čemu je ostao bez svesti sa teškom povredom glave. Vreme je bilo presudno za spašavanje života ovog dečačića, a u tome se najviše iskazao Binti Jua, gorila koji je dečaka uzeo u naručje i odneo ga do vrata nastambe kako bi lekari mogli doći do njega.

Kit spasio ženu koja se davila

U kineskom gradu Harbinu održavalo se takmičenje u ronjenju na dah u bazenu sa ledenom vodom u kojem se nalazilo i nekoliko kitova. Jedna od takmičarki bila je i 26-godišnja Yang Yun koju je uhvatio grč u nozi zbog čega nije mogla isplivati na površinu pa je ostala bez vazduha. U pomoć joj je priskočila Mila, ženka kita koja ju je ustima uhvatila za nogu i izgurala Yang na površinu.

Svinja spasila vlasnicu koja je doživela infarkt

Lulu je krmača čija je vlasnica u svom dvorištu doživela infarkt i ostala nepomično ležati na tlu. Lulu nije traćila vreme pa je srušila ogradu i otišla iz dvorišta kako bi pozvala pomoć. Došla je do autoputa i legla kako bi zaustavila nekoga. Kada je prvi auto stao Lulu je krenula nazad kući, a vozač ju je pratio. Kada je ugledao nepomičnu ženu, pozvao je hitnu i ženin život ubrzo je bio spašen.

Zec spasio muškarca od dijabetičke kome

Simon Stegall iz Cambridgeshirea pao je u potencijalno kobnu dijabetičku komu. Njegova je supruga bila kod kuće, ali pretpostavila je da je zaspao na kauču nakon dugog radnog dana, pa ga nije htela buditi. Ali zato je Lily, njihova ljubimica zečica shvatila da nešto nije u redu. Skočila je na Simonova prsa i počela mu lizati lice. Nakon što Simon nije reagovao i njegova je supruga shvatila da je pao u komu i pozvala hitnu pomoć. Uskoro su došli lekari i spasili Simona.

Konj spasio vlasnicu od podivljale krave

Statistike pokazuju da više ljudi pogine od napada krava nego od napada morskih pasa. Tako je i Fiona Boyd postala meta ljutite krave nakon što se pokušala približiti njenom mladunčetu. U trenu je podivljala životinja od 500 kilograma jurnula na ženu, ali ispriječila joj se kobila Kerry koja je kravu zadržala dovoljno dugo da Fiona pobegne ispod električne ograde.

Delfini su anđeli okeana

Četiri su spasioca plivala uz obalu New Zelanda kada ih je odjednom okružilo jato delfina. Nije im bilo jasno šta se događa sve dok jedan delfin nije nasrnuo na tri metra dugu belu ajkulu koja im se približavala. Nakon toga su i ostali delfini počeli plivati oko muškaraca kako bi ih zaštitili od napada morskog psa. Njihova je odbrana trajala 40 minuta sve dok muškarci nisu doplivali na sigurno.

Izvor:dnevnik.hr

Share Button
(Visited 127 times, 1 visits today)

Comments

comments

imam lud da sam papir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − 7 =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.