ŽENE VIŠE VOLE MLADIĆE PROSEČNOG IZGLEDA I ZANIMANJA

Share Button

Normalni, prosečni muškarci jeste ono što žene traže na duge staze, a „supermuškarce“ one smatraju neozbiljnima i „previše dobrim da bi bili istiniti“.

loading…

One takođe veruju da su takvi muškarci skloniji prevari.Naučnici sa Univerziteta u Srednjem Lankaširu zatražili su od studentkinja da ocene fotografije 60 muškaraca prema njihovom fizičkom izgledu.

Potom je izabrano šest muškaraca odličnog izgleda, šest prosečnog i šest neatraktivnog. Ispitanice su zatim dobile pored slike izabranih 18 muškaraca i podatke o njihovim životima (godine, to što traže od partnerke, nasumice odabrano zanimanje).

Poslovi su birani prema važnosti: oni visoke važnosti – arhitekta, direktor, srednje – kao što su učitelj i putnički agent, i niskog statusa – poput poštara ili vrtlara.Psiholozi su izabrali 186 studentkinja s prosekom godina 23 i zamolili ih da ocene svakog muškarca po kriterijumu partnera na duge staze.

Pokazalo se da se muškarci srednjeg statusa koji dobro izgledaju puno bolje kotiraju kao dugoročni partneri od onih visokog statusa. Oni neatraktivnog izgleda s lošim poslom najlošije su ocenjeni, piše „Dejli mejl“.

Imamluddasampapir.com/Izvor: Press
Share Button
(Visited 41 times, 1 visits today)

Comments

comments

Leave a Comment

sixteen + six =

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.